Review: Foodie smakelijke camera-app voor je eten en drinken
Je zou het bijna tot het onderdeel van de etiquette maken: aan tafel zitten, servetje over je broek leggen, proosten met een drankje en voordat je toehapt eten fotograferen met je iPhone. Sociale netwerken als Instagram en Facebook lopen over met voedselfoto’s, die er lang niet altijd zo smakelijk uitzien. De nieuwe fotografie-app Foodie komt wat dat betreft als geroepen.
Foodie is speciaal gemaakt voor het fotograferen van eten, en heeft zich daar helemaal op toegespitst. Gebruik de app dan ook niet voor je selfies of vakantiefoto’s, daar zijn al genoeg andere fotografie-apps voor in de App Store. Foodie is bedoeld voor foto’s van je bord, en het eten dat daar op ligt.
Links: zonder filter, rechts: met filter
Foodie heeft een ingebouwde waterpas
Zodra er een bord in beeld verschijnt, helpt Foodie je om hem zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Als je een bord met eten van bovenaf fotografeert, laat een gele balk onderin beeld zien of je de camera recht of scheef houdt.
Pas als er ‘Top’ op de knop verschijnt waarmee je afdrukt weet je zeker dat het bord met eten precies centraal staat. Een ingebouwde waterpas dus, zodat je foto’s van bovenaf nooit scheef staan.
Daarnaast zijn er op het moment van schrijven 24 verschillende filters beschikbaar, die speciaal gemaakt zijn voor voedselfotografie. Kleine pictogrammen geven al een hint waar je de filter het beste voor kunt gebruiken.
Tik op het groene blaadje om een salade op de gevoelige plaat te zetten, of tik op het wijnglas voor een ‘romantische’ filter die een glas extra mooi maakt. Zo zijn er effecten beschikbaar voor pasta, vlees, toetjes, koffie en deegproducten.
Filters zijn afwisselend genoeg
Als je prakje op het bord niet helemaal aansluit bij de filters, zul je ongetwijfeld een effect vinden dat er dicht bij in de buurt zit. Voordat je de foto afdrukt kun je al zien wat voor effect de filter heeft, en dat is maar goed ook.
De grafische effecten van Foodie zijn namelijk nogal extreem. Erg jammer dus dat je niet de mogelijkheid hebt om de intensiteit ervan in te stellen. Je kunt proberen om de helderheid te verminderen, wat je doet door met je vinger van boven naar beneden te vegen.
Als we de proef op de som nemen blijkt wel dat de effecten van Foodie niet zomaar gekozen zijn. Een salade ziet er echt smakelijker uit met de saladefilter, en een bord met vis knapt aardig op als je de vleesfilter kiest en ook een bordje taart ziet er net dat beetje mooier uit als je de filter met de taart en stukjes fruit uitkiest.
Als je tevreden bent met het resultaat kun je de foto opslaan in je camerarol, of je deelt hem direct vanuit Foodie met het deelmenu. Houd er wel rekening mee dat Foodie standaard een watermerk in de hoek van de foto plaatst als je er een plaatje mee afdrukt. In de instellingen is deze ‘Foodie Mark’ wel handmatig uit te zetten.
Conclusie Foodie review
Het leuke aan Foodie is het gemak waarmee je de app gebruikt. Met grote knoppen en heldere pictogrammen weet je precies wat een functie doet, nog voordat je de knop ingedrukt hebt. De app is helemaal gratis te gebruiken, zonder in-app aankopen. Bovendien hoef je geen account aan te maken om hem te gebruiken. Ook zijn de foto’s die Foodsie presenteert anders genoeg om een plaatsje op je iPhone te verdienen. Het zorgt er in ieder geval voor dat je minder lang op zoek bent naar de juiste filter om je eten te fotograferen, wat ongetwijfeld irritatie aan de eettafel en een koude maaltijd voorkomt.
Pluspunten
- Je eten ziet er smakelijker uit dankzij filters
- Handige waterpas voor foto's van bovenaf
- Gratis zonder account of in-app aankopen
Minpunten
- Intensiteit van filters niet handmatig in te stellen
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 1 reacties