Muzieksmaak is heel persoonlijk, maar dat maakt het luisteren naar muziek met een vriend of vriendin juist zo leuk. Op die manier kun je samen praten over welke muziek je leuk vindt of ontdek je juist nieuwe nummers die je misschien zelf niet zo snel op zou zetten. De nieuwe app Lisn (link) draait helemaal om het samen luisteren naar muziek, maar daarvoor hoef je niet bij elkaar op dezelfde plek te zijn. Lisn is namelijk een chatapp waarin je nummers deelt die vervolgens in de app zelf afgespeeld worden, zowel bij jou als bij je gesprekspartner.
Samen naar muziek luisteren met Lisn
Om Lisn te kunnen gebruiken, is het wel vereist om in te loggen met je Facebook-account. Vervolgens maak je een unieke gebruikersnaam aan waar andere Lisn-gebruikers je mee kunnen volgen. De Facebook-koppeling is nodig om direct vrienden mee op te zoeken, zodat je samen naar tracks kunt luisteren. In een chatgesprek deel je de muziek vervolgens via Spotify of Soundcloud. Het is niet vereist om een betaald Spotify-abonnement te hebben, al is het luisteren naar muziek via de gratis versie van Spotify beperkt tot dertig seconden.
Het leuke aan de app is dat het delen en luisteren van muziek vrij vlekkeloos gaat. Je ziet precies wanneer jouw gesprekspartner een nummer afspeelt en kunt dan meteen meeluisteren en er direct over discussiëren. Als je helemaal ondersteboven bent van een nummer, kun je deze opslaan in je eigen Spotify-account of verder delen via bijvoorbeeld iMessage, WhatsApp of Facebook Messenger. De app houdt in een apart onderdeel ook bij welke muziek je allemaal gedeeld hebt, zodat je dit later nog eens terug kunt luisteren.
Het idee voor deze nieuwe app is ontstaan tijdens een hackaton in oktober 2015 en is daarna verder ontwikkeld. De app wordt vooral veel gebruikt door vrienden die bijvoorbeeld door studie elkaar niet meer vaak zien of simpelweg te ver weg van elkaar wonen, zo bleek uit het eerste gebruik. De app is helemaal gratis te gebruiken en dat blijft volgens de makers voorlopig ook zo. Wel wordt de app nog uitgebreid met nieuwe functies. Zo zijn er plannen voor een Android-versie en wordt er ook gewerkt aan groepsgesprekken. Bovendien staat ondersteuning voor Apple Music hoog op de verlanglijst.
https://www.iculture.nl/gids/beste-muziek-apps-iphone-ipad/
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Huidige eigenaar wil van Flitsmeister-app af (15-11)
- Google nu met Gemini-app voor iPhone: download hem hier (14-11)
- Final Cut Pro voor Mac krijgt reeks nieuwe AI-functies met nieuwste update (14-11)
- Apple Music Classical nu eindelijk via CarPlay te beluisteren (12-11)
Reacties: 1 reacties