Apple Logo Screen of Death en andere ongemakken
Windows-gebruikers zien regelmatig een Blue Screen of Death verschijnen en ook bij de Mac komt het wel eens voor dat je een grijs scherm in beeld komt met de aanbeveling om weer eens lekker te herstarten. Een soortgelijk probleem doet zich voor bij iPhone 3G’s met firmware 2.0 en 2.0.1, met name wanneer je applicaties installeert: de iPhone loopt vast en het bootscherm met het Apple-logo verdwijnt niet meer uit beeld. Het wordt Apple Logo Screen of Death genoemd, maar ook wel iPhone Black Screen of Death.
Het eeuwige appeltje kan ook verschijnen wanneer je aantal applicaties probeert te updaten. Mocht dat gebeuren, dan helpt een reset (Home- en aan/uitknop ingedrukt houden totdat het scherm vervaagt) of desnoods een hersteloperatie in iTunes. iPhone Atlas besteedde er gisteren ook al aandacht aan en raadt aan om op de iPhone niet alle applicaties gelijktijdig te updaten. Verder is het raadzaam om tijdens het updaten niet allerlei andere activiteiten met je iPhone te doen.
Het is al een paar keer ter sprake gekomen dat de vertraging en crashes niet door de applicaties zelf, maar door de firmware van Apple veroorzaakt worden. Maar hoe weten we dat zo zeker? Misschien zijn de ontwikkelaars die hun crashlogs hebben nagekeken wel de degelijke types: mensen die zorgvuldig programmeren en zo min mogelijk resources proberen te gebruiken, terwijl het juist de applicaties van minder zorgvuldige types zijn die zoveel crashes veroorzaken. Hoe dan ook, over de kwaliteit van applicaties is de laatste tijd een flinke discussie losgebarsten, vooral rond de vraag: “Had Apple de applicatie I Am Rich eigenlijk wel moeten toelaten?” Erica Sadun heeft op TUAW een analyse gemaakt, waarin ze concludeert dat ook stompzinnige applicaties recht hebben om in de App Store te staan, zolang ze aan de regels voldoen. Op Macworld komen ook een aantal ontwikkelaars aan het woord.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 51 reacties