Update voor Soundtrckr Radio: muziek ontdekken met lyrics en bio

Met Soundtrackr Radio kan je zelf een radiokanaal aanmaken door een bandnaam in te voeren en de suggesties van de iPhone-app te beluisteren of over te slaan. Zo wordt je smaak opgeslagen en wordt er een radiokanaal naar jouw smaak gevormd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Soundtrckr voor de iPhone en iPod touchSoundtrckr Radio is een applicatie die een radiokanaal voor je aanmaakt, nadat je een artiestennaam hebt ingevuld. De app bepaalt de inhoud van de zender naar aanleiding van de nummers die je beluistert en overslaat. Zo laat Soundtrckr muziek horen die je hopelijk ook leuk vindt. Je kan ook de ‘radiozenders’ van vrienden en mensen nabij beluisteren. De ontwikkelaar claimt dat er meer dan tien miljoen nummers volledig te streamen zijn. In een nieuwse update is de helft van de liedjes nu voorzien van lyrics en een bio over de artiest.


Omdat Soundtrckr je echt het gevoel van een radiozender wil geven, hoor je niet altijd dezelfde nummers als je een bandnaam invoert. Bij MUSE bijvoorbeeld, kregen we de eerste keer twee nummers van het album Hullaballoo te horen voordat we aanverwante artiesten hoorden. Dat waren onder andere Placebo, White Lies en Coldplay. Nadien werd MUSE automatisch als radiokanaal opgeslagen. Toen we die een tweede keer aanzetten, kwam het eerste nummer van het album Resistance en volgde een track van My Chemical Romance. Je mag maximaal zes nummers binnen een kanaal overslaan in een uur. Blijkbaar kan Soundtrckr niet meer nauwkeurig associëren als je meer liedjes skipt. Daarom zal je je moeten neerleggen bij de muziek die de app ten gehore brengt, of je zet een nieuw kanaal op.

Het radiokanaal wordt wel degelijk ‘van jezelf’. In ons geval hebben we dus, zonder het zelf een naam te geven, de zender MUSE Oosterpark, NL aangemaakt. Bezoekers kunnen er reacties achterlaten door op de naam van het kanaal te klikken.

Door op de titel van een nummer te drukken, kom je vanaf deze update terecht bij de lyrics van het nummer. Daar schuilt ook het tabblad ‘Bio’ die het Wikipedia-profiel van een artiest laat zien. Als er geen songtekst beschikbaar is, kom je daar vanzelf terecht. In het geval van MUSE kregen we een artikel over godinnen, maar gelukkig zijn er vaak links om toch op de goede pagina terecht te komen.

Nieuw is ook de mogelijkheid om Soundtrckr te gebruiken met je Twitter-profiel. Eerder kon je al inloggen via een account van de applicatie of met je Facebook-gegevens. Als een Twitter-vriend zich aanmeldt op Soundtrckr, krijg je daar een notificatie van. Eveneens kun je eigenhandig vrienden zoeken om je zenders mee te delen. Natuurlijk kan je op de sociale netwerken ook laten weten welke radiokanalen je leuk vindt.

Downloaden: Soundtrckr Radio (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.