Uitgelicht
Apple Black Friday
Toon of verberg de lijst met posts

Review: Brando Power Station, reservebatterij voor iPhone en iPod

Review van Brando Power Station, een reservebatterij voor de iPhone 3G en eerste generatie iPhone. De batterij is goedkoop en heeft weliswaar een lage capaciteit, maar dat is voor de meeste gebruikers toch wel genoeg.

Brando iPhone Power StationEigenlijk hadden we de Brando Power Station in combinatie met de 3G Juice van Henk van Ess willen reviewen, maar die is na een levertijd van ruim een maand nog steeds niet gearriveerd. Dat heeft ons wel de gelegenheid gegeven om de Brando Power Station meer dan een maand te testen, zodat we een goed oordeel kunnen geven hoe deze goedkope externe batterij bevalt. Je koopt een zwarte of witte Brando Power Station voor $25 plus $3 verzendkosten, omgerekend nog geen 20 euro.

Uitvoering van de Brando Power Station voor de iPhone

Als je alle draadloze voorzieningen van je iPhone het liefst ingeschakeld houdt, krijg je al snel behoefte aan een extra batterij voor de iPhone 3G. Vooral als je, zoals ik, vaak pas op het laatste moment erachter komt dat je vergeten bent de iPhone op te laden. Je wilt de deur uitgaan maar kijkt tegen een rood batterij-icoon aan. De Power Station van Brando is dan een kleine en nuttige investering: goedkoper dan een gemiddeld iPhone-beschermhoesje en universeel te gebruiken, want hij is ook geschikt voor de eerste generatie iPhone, de iPod touch en verschillende iPod-modellen. De Brando Power Station is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: met een 800 en een 1000 mAh-batterij, die niet eens zoveel in prijs verschillen. Wij kochten daarom het exemplaar met een batterijcapaciteit van 1000 mAh.

Na zo’n anderhalve week wachten lag de envelop van Brando in de brievenbus. Het apparaatje is maar 37 gram zwaar, is makkelijk op zak te steken en is via een gewone iPod/iPhone-kabel met usb-aansluiting op te laden. Volgens de verpakking is de oplaadtijd ongeveer 2 uur. Heb je een bureaudock (zoals de onvolprezen Belkin TuneSync Dock, in mijn geval) dan kun je daarin de batterij ook opladen. Je moet er alleen even aan denken dat je de batterij achterstevoren in de dock moet plaatsen. Dat was bij de eerder geteste Mophie Juice Pack ook het geval.

[flickr]set:72157607163416413[/flickr]

Brando Power Station voor de iPhone in gebruik

Als je onderweg last krijgt van een bijna lege batterij, haal je even de Brando Power Station tevoorschijn. Je klikt deze onderaan de iPhone en na een halfuurtje is de iPhone weer een flink stuk bijgeladen. De batterij helemaal opladen lukt niet, daarvoor is de capaciteit van 1000 mAh simpelweg te laag. Veel verder dan 60% batterijvulling kom je niet. Dat kan technisch gezien ook niet, want de capaciteit van de Brando-reservebatterij is lager dan die van de iPhone zelf: bij de eerste generatie iPhone was dat 1400 mAh (over de capaciteit van de batterij van de iPhone 3G is nog steeds geen zekerheid: er wordt gesproken over 1150 maar ook over de al eerder genoemde 1400 mAh).

Tijdens het laden zie je aan het knipperen van de lampjes dat de batterij wordt opgeladen. Een aandachtspunt bij deze batterij is dat je deze goed moet vastklikken. Het is een paar keer gebeurd dat de batterij niet goed op de iPhone zat geklikt, waardoor de batterij niet werd opgeladen, terwijl de lampjes van de Brando-batterij vrolijk bleven knipperen alsof er niets aan de hand was. Ook kwam het wel eens voor dat de reservebatterijbatterij er na een halfuur gewoon mee ophield terwijl de reservebatterij nog lang niet leeg was. Je zult tijdens het laden dus af en toe moeten kijken of alles nog goed gaat.

Een ander aandachtspunt is dat de reservebatterij dicht tegen de onderkant van de iPhone zit geklemd. Dat betekent in de meeste gevallen, dat je bij de iPhone uit de case moet halen. Vooral bij hardcases is dat het geval. Ook is het zo, dat de reservebatterij vrij ver uitsteekt, waardoor de constructie nogal groot en daardoor ook wat kwetsbaarder is dan een reservebatterij die als een huls rondom de iPhone sluit, zoals de Mophie Juice Pack. Tijdens het opladen kun je de iPhone wel gewoon blijven gebruiken.

Goedkoop is duurkoop? Niet echt: met deze reservebatterij kun je de gebruiksduur van je iPhone weer even een paar uur verlengen en dat is precies waar de meeste gebruikers behoefte aan hebben. Een batterij waar je de iPhone drie- tot viermaal mee kunt opladen is eigenlijk alleen nodig als je een trektocht door Afrika gaat maken en een paar dagen geen stopcontact zult tegenkomen. De doorsnee mobiele professional heeft meestal wel een laadkabeltje op kantoor of in de auto bij de hand. De Brando Power Station is dan ook vooral handig op momenten dat je bijvoorbeeld de deur uit wilt voor een feestje en op het laatste moment ontdekt dat je iPhone bijna leeg is. Even de Brando Power Station erop en als je halfuurtje later op het feestje aankomt is de iPhone weer gebruiksklaar.

Conclusie

Je moet de Brando Power Station voor de iPhone niet zien als een reservebatterij waarmee je een trektocht door de jungle kunt weerstaan. De batterij is vooral bedoeld voor mensen die af en toe vergeten hun iPhone op te laden of een lange dag van huis zijn en hun iPhone tussendoor niet kunnen opladen. Terwijl je bij andere reservebatterijen de iPhone meermaals kunt opladen, is dat bij de Brando Power Station niet het geval: deze zorgt er simpelweg voor dat een bijna lege batterij weer even een paar uur meekan. Gezien de lage prijs is de Brando Power Station zeker geen miskoop; je moet er alleen rekening mee houden dat ‘ie niet dezelfde power heeft als een reservebatterij die twee- tot driemaal duurder is.

Meer info

  • Fabrikant: Brando
  • Verkrijgbaar: via Brando (zwart en wit)
  • Prijs: $25,00 (exclusief $3 verzendkosten)
  • Cijfer: 7

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 14 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »