Help bij Nood voor iPhone: alle belangrijke gegevens bij de hand

Help bij Nood is een iPhone-app waarin je al je belangrijke persoonsgegevens in geval van nood kan zetten. Daartoe behoren onder andere je verzekeringsgegevens en te bellen personen bij nood.
Bart Breij -

Help bij Nood iPhone iPod touchEen app die een leven kan redden, dat is het zonet uitgebrachte Help bij Nood volgens ontwikkelaar Dutch Dream Apps. In de applicatie kun je de nummers zetten van mensen die gebeld of gesms’t moeten worden als er iets aan de hand is en ook biedt de app direct toegang tot gegevens over je zorgverzekering, autoverzekering en reisverzekering.


In het middelste tabblad Mijn gegevens dien je de informatie in te vullen. Je kan een foto van jezelf selecteren, je adresgegevens en te bellen vrienden of familie doorgeven. Help bij Nood gegevens invoerenDat zijn de basisopties, maar ze worden aangevuld door gegevens waarvoor je in de papieren mag duiken. Zo vraagt de app je naar je polisnummer van de drie soorten verzekeringen en kun je aangeven welke allergieën je hebt en welke medicijnen je slikt. De Pechhulp herbergt de simpelste optie. Op die pagina hoef je alleen maar door te geven of je lid bent van ANWB, Route Mobiel, Mondial of een andere instantie.

De gegevens die het oplevert, zie je terug in het linker tabblad Help. In een rode balk ‘Wie ben ik’ zie je daar in één oogopslag de profielfoto, geboortedatum en adresgegevens terugkomen. Help bij Nood iPhone HelpOok staan er vier rode knoppen in beeld: Bel 112, Vrienden & Familie, Zorgverzekeraar en Pechhulp & schade. Door op de knoppen te drukken word je automatisch verbonden met de nummers die eraan vastzitten, natuurlijk bepaald door de gegevens die je eerder hebt ingevoerd. Vrienden en familie kun je met een druk op de knop een standaard sms’je met een hulpoproep versturen. Tenslotte kun je met het derde tabblad je eigen locatie op een kaart terugzien en nabij gelegen politiebureau’s, huisartsen en ziekenhuizen lokaliseren.

Help bij Nood heeft een opvallend rood pictogram dat het best op een opvallende locatie in het Homescreen voor de iPhone kan worden gezet. Tegelijk is het een applicatie die je natuurlijk liever nooit hoeft te gebruiken.

Downloaden: Help bij Nood (gratis)

Reacties: 27 reacties

  1. Maar hoe komen die mensen door mijn codeslot heen bij evt buiten bewustzijn :o?

    Voor de rest ziet de app er echt goed uit, doeltreffend strak en simpel.

  2. Interessant. Deze app ga ik uitproberen.

  3. Inderddad wel handig om alles bij de hand te heben, ook de “nood” sms functie met locatie is wel handig tot op zekere hoogte. Maar als je zwaar in nood bent dan vraag ik me af of je dan tijd hebt om je iphone te bedienen. Toch maar even erop gezet :=) you never know!

  4. En als je een pincode lock hebt?

  5. Da’s leuk natuurlijk, maar dit werkt zeker alleen bij mensen die geen toegangscode op hun iPhone hebben…

  6. Origineel geplaatst door Cozmo
    En als je een pincode lock hebt?

    Dan maak je een screenshot met de gewenste tekst en zet deze als startscherm… Okay, je wilt liever een mooi plaatje… Maar ja…
    Nee, je hebt helemaal gelijk… Ik snap het ook niet zo best, of ben ik een van de weinige mensen die zijn telefoon op slot heeft?! En ik kan me voorstellen dat je als je bijvoorbeeld met een zakelijke exchange-server wilt kunnen kletsen verplicht een pincode moet gebruiken…
    Of?

  7. Vul ik alles in ook m’n postcode zegt ie vul een goede postcode in
    App werkt dus nu al niet

  8. Vanwege de code op mijn iPhone zie ik dus hetzelfde probleem. Gemis in de standaard iOS software.
    Daarom heb ik ook geen ICE contacten staan. Heeft tenslotte geen zin…

  9. Je kunt ook een post-it aan de binnenkant van je iPhone protector plakken waar je het met een ouderwets potlood op schrijft. (Werkt ook nog beter als het nat wordt ook!) 🙂

  10. Daar hebben ze toch het internationale ICE (In Case Emergency) voor uitgevonden?

  11. En wat als je iPhone nou gestolen is?

  12. En wat als je iPhone nou gestolen is ?

  13. En wat als je iPhone nou gestolen is? Dan sta je saar wel mooi

  14. Das toch hetzelfde als je portemonnaie gestolen is? Op zich is de lock code op je iPhone prima, dat maakt het voor deze app niet handig voor hulpverleners. Maar voor als je zelf in nood bent, dan kun je de App prima gebruiken (mits zie mijn commentaar eerder).

    Op zich vind ik het bij je hebben van alle polisnummers en telnummers ook wel handig, dat scheelt weer opzoek werk

  15. Precies!!! @GewoonIphone:

  16. Plaatje op startscherm met ICE-nummers is rete slim! Ga ik binnenkort even instellen.

  17. Ik mis een link met een meldkamer anders dan 112! Tevens vind ik het wel veel knoppen voor noodsituaties!

    We hebben nu RescuePhone in review bij Apple .

    Ik denk dat die beter is om dat er een goede backend achter zit!

  18. Ik mis een link met een meldkamer anders dan 112! Tevens vind ik het wel veel knoppen voor noodsituaties!
    We hebben nu RescuePhone in review bij Apple Ik denk dat die beter is om dat er een goede backend achter zit!

  19. Kansloze app. 9 van de 10 mensen hebben een codeslot op hun iPhone…

  20. Interessante app, maar wat ik eraan mis is dat hij niet interessant is voor Belgen. Bij ‘jouw telefoonnummer’ staat er standaard +31, en die van ons begint met +32.

  21. Weer een rede om er geen codeslot op te zetten haha @GewoonIphone:

  22. Mooie verzamelapp om alle persoonlijke gegevens en medische gegevens van iemand naar een servetje te sturen. (think evil).

  23. Onhandig dat ze familie wel kunnen smssen maar niet bellen

  24. Alleen voor IOS 4.3 of nieuwer

  25. Ah, en de Belgjes mogen het weer eens niet gebruiken? (Verplicht +31 nummer, gezeik om de postcode, geen land selectie)

    Overigens vind ik dat er nogal wat stappen zijn om aan de juiste info te komen. En een kopje ‘aandoeningen’ is ook wel zo handig.

  26. Origineel geplaatst door adm: Alleen voor IOS 4.3 of nieuwer

    Inderdaad: dat had er wel ff bij mogen staan( zowel ih artikel als in de AppStore-beschrijving..)
    Nu kom je er pas achter, op het moment dat je denkt te gaan downloaden… Gemistte kans vd makers: waarom zou je oudere toestellen buitensluiten?!

  27. Is een vergelijkbare app zoals SOS op reis. Maar beide erg gemakkelijk in nood situaties.