Nummers NL: handige alarmnummers in een iPhone-app
Daar sta je dan, met een vastgelopen achterband midden op een weg. Proefondervindelijk kunnen we stellen: niet zo fijn. Zeker als de mobiele telefoonverbinding op de locatie niet overhoudt en je minuten moet wachten tot de browser op de iPhone het nummer van de alarmcentrale toont. Het is natuurlijk geen alledaagse situatie, maar voor deze gevallen is er nu de Nederlandse applicatie Nummers NL. Die biedt een verzameling van telefoonnummers van instanties, verzekeraars, pasjes-blokkeerdiensten en pechhulp.
Vermoedelijk zul je het nummer van het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet zo vaak aan de telefoon hebben als de zorgverzekeraar van je moeder, die niet zo goed te been meer is, maar ze staan er allebei in. Negen rubrieken telt Nummers NL van de Nederlandse ontwikkelaar Vincent de Vos: Alarmnummers (inclusief het verkeerde nummer van het kersverse Red een dier), Zorgverzekeraars, Reisverzekeraars, Verkeer, Openbaar vervoer, SIM blokkeren, Bankpas blokkeren, Creditcard blokkeren en Overheid. In de laatste rubriek staan behalve ministeriële nummers, ook DigiD, VROM en de IB Groep.
Elk nummer kan direct vanuit de applicatie worden gebeld. Ook staat er een sterretje naast. Als je die indrukt, wordt een nummer toegevoegd aan favorieten die je onder een knop in het hoofdmenu kan terugvinden. Zo zie je eenvoudig jouw relevante nummers bij elkaar.
Helaas ontbreken er wel wat telefoonnummers in de app. Zo zijn er geen rubrieken voor je inboedel- en autoverzekering en mist in de eerste aanblik al het nummer van bijvoorbeeld Interpolis bij de reisverzekeraars. Omdat de applicatie 79 eurocent kost, verwachtten we echt een complete lijst met belangrijke instanties en die is hier vooralsnog niet voorhanden. Je kan helaas geen nummer aan de applicatie toevoegen en ook is er geen feedbackknop om een verzekeraar of alarmnummer door te geven.
Een andere optie die we missen, is de mogelijkheid om ons klantennummer toe te voegen aan een telefoonnummer. In sommige gevallen, zoals bij de vastgelopen achterband in de inleiding, worden je gegevens ook achterhaald en goedgekeurd als je gewoon je adres en naam doorgeeft en die in het systeem staan. Dat zal niet overal zo zijn en daarom is de functie om een klantnummer of notitie bij een nummer te zetten, wel welkom.
Afhankelijk van welke verzekeraars je hebt, kan het op dit moment meer lonen om de voor jou belangrijke nummers zelf in de iPhone te zetten. Het is dan de vraag of je liever 80 cent uitgeeft, of dat je die moeite neemt.
Downloaden: Nummers NL (€0,79)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Telefoon
Met de Telefoon-app op de iPhone kun je bellen, maar er zit veel meer in! Zo kun je een wisselgesprek voeren of het telefoongesprek op je iPad of Mac beantwoorden, reageren met een tekstbericht, anonieme bellers blokkeren en nog veel meer. Met een contactposter voor je nummer bepaal je zelf hoe je in beeld verschijnt als je andere belt. En met NameDrop kun je telefoonnummers uitwisselen met onbekenden. Hieronder zie je wat er allemaal mogelijk is.
- Telefoongesprekken opnemen
- Telefoongesprekken afwijzen
- Telefoongesprek in de wacht zetten
- Bellen met Siri en telefoonfuncties gebruiken
- Telefonnummers blokkeren op de iPhone
- Bellen met de iPad
- Bellen op de Mac
- Snelle telefoonknop op je iPhone zetten
- Telefoongesprek beantwoorden met automatisch bericht
- Contactposter instellen
- NameDrop: telefoonnummer delen met een tikje
Reacties: 22 reacties