Apple breidt NDA voor ontwikkelaars uit

iPhone-ontwikkelaars mogen hun ervaringen met afgewezen App Store applicaties niet langer delen. Apple waarschuwt dat ook een afwijzingsmail onder de NDA valt.

Dark side of AppleDe recente afwijzing van Podcaster en MailWrangler leverde Apple nogal wat negatieve publiciteit op. Het ging om twee applicaties die aan alle regels voldeden, maar die Apple toch liever niet in de App Store zag staan. Als reactie daarop heeft Apple de censuur nog iets verder aangescherpt: ze waarschuwen ontwikkelaars dat elke afwijzing voor de App Store ook valt onder de Non Disclosure Agreement (NDA) die de ontwikkelaar heeft getekend. Onderaan de afwijzingsmail is een extra regel opgenomen waarin wordt benadrukt dat de informatie ook onder de geheimhoudingsverklaring valt.


Apple schrijft onderaan de e-mail voortaan:

THE INFORMATION CONTAINED IN THIS MESSAGE IS UNDER NON-DISCLOSURE.

Joy of TechVolgens MacRumors is het niet meer dan een herinnering aan de tekst in de originele NDA, waarin wellicht staat dat ALLE communicatie rondom het maken van applicaties geheim moet blijven, zowel vooraf als achteraf. Joy of Tech heeft een humoristisch stroomschema gemaakt (zie fragment hiernaast) gemaakt waaruit de willekeur en irrationaliteit van Apple’s afwijzingsbeleid blijkt.

Wordt het beter in Google’s gisteren gelanceerde Android Market? Gizmodo denkt van niet: het toelatingsbeleid is in ieder geval een stuk transparanter (alles en iedereen is welkom) maar het installatieproces dat Google heeft bedacht gaat in de praktijk niet werken. Er is geen desktopcomponent zoals iTunes, dus je zult alle applicaties draadloos moeten installeren. Met een afgeknepen 3G-verbinding kan het downloaden wel eens heel lang gaan duren. T-Mobile reduceert namelijk de 3G-snelheid naar 50 kbps als je over de 1GB dataverkeer heen gaat. En dat noemen ze dan unlimited….

Via: MacRumors

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.