In het woud van berichten en constante updates in je Twitter timeline en Facebook nieuwsfeed, is het makkelijk een verhaal over het hoofd te zien. News.me springt daarop in en aggregeert de verhalen achter de links uit je sociale netwerken. Hoe meer je de app gebruikt, hoe meer de app zich aanpast op je interesses en de voor jou interessante verhalen laat zien. News.Me laat de verhalen zien in een layout die doet denken aan het gisteren uitgebrachte lees-app Readability, een app die bijzonder positieve geluiden ontvangt om zijn uiterlijk.
Constant verhalen
Nadat je eenmalig bent ingelogd met je Twitter en/ of Facebook-account, worden de verhalen van beide netwerken op actualiteit in je timelines gesorteerd. Het verhaal dat als laatst genoemd is in je sociale netwerken, staat bovenaan. Ververs de pagina met een trekbeweging en het kan echter zijn dat de applicatie je pardoes oudere verhalen voorschotelt. News.Me wil je constant andere verhalen laten lezen; de refresh-actie hoor je eigenlijk pas te gebruiken als je de huidige verhalen al hebt gezien. Overigens kan je na het verversen nog steeds naar onderen scrollen om de eerder geladen verhalen te lezen.
Extra laag
Behalve de stroom van laatste nieuws, zijn er ook twee andere secties in de applicatie: Reacties en Reading List. De laatste verzamelt de links uit je Twitter-favorieten. Daarnaast kan je verhalen voorzien van een bladwijzer om ze daar later nog eens te lezen, maar dat is puur bedoeld om een bladwijzer voor jezelf te leggen. Alle verhalen die je inlaadt in de app, worden namelijk meteen vanaf het begin ingeladen. Zo kan je ze offline doorlezen zonder dat je ze daarvoor online geopend hebt. Dat geldt voor de tekst, niet voor media-uitlatingen als YouTube en foto’s. Toch is de functionaliteit indrukwekkend. De app laadt haar verhalen snel en geeft nergens de indruk dat alle teksten al volledig geladen zijn.
Zo simpel als News.me lijkt én is, is er toch een extra laag aanwezig. Je krijgt een profielpagina in de app en kan andere Twitter- en Facebook-vrienden volgen in de applicatie. De verhalen die vrienden markeren voor de Reading List, krijg je dan ook mee in je eigen feed met artikelen. Andersom geldt dat ook. In de aparte pagina Reacties vind je een overzicht van de laatste reacties die in de app worden gegeven op artikelen. Vreemd genoeg zien we onze eigen reacties niet altijd terug nadat we die gegeven hebben. Wel haalt de app alle tweets en Facebook-posts uit je timeline die over dezelfde link gaan. Zo zie je soms een rij reacties staan van personen die de app niet gebruiken.
Stijlvol klassiek
De verhalen in News.Me worden gekopt in een duidelijk leesbaar en klassiek lettertype. Onder elke kop zie je aan een pictogram of het verhaal afkomstig is van Twitter of Facebook en daarnaast zie je de gebruiker die erover berichtte en diens omschrijving erbij. In zoverre mogelijk, giet de applicatie de artikelen in een eigen tekstlayout met veel witruimte, een afgetekende kolombreedte en een klassiek lettertype. Het maakt artikelen uiterst leesbaar en ziet er zeer verzorgd uit. Onder een artikel staat een knop om het verhaal op de website zelf te lezen en daaronder tref je meer verhalen van dezelfde nieuwsbron. Ook die worden vaak in de layout van de app zelf geladen. Verhalen die wel in een weblayout worden geladen, zijn niet offline beschikbaar en zien er ook in het overzicht van de applicatie minder fraai uit.
Conclusie
Het is niet zeker hoelang applicaties als News.me nog nieuwsverhalen van een website mogen kopiëren en in een eigen layout mogen gieten, maar voor zolang het mogelijk is, is News.me een prachtige applicatie. Niet alle links op Facebook en Twitter wijzen weliswaar naar een artikel, maar degene die dat doen, lezen fantastisch in de klassieke layout van de app. De sociale netwerk-functies verrijken News.me nog verder, maar worden je geenszins opgelegd. Ook zonder de extra laag van reacties en het delen van favoriete artikelen, is News.me een geweldige manier om ‘sociaal’ nieuws tot je te nemen.
Info: News.me
- Ontwikkelaar: News.me
- Applicatie: News.me
- Te koop via: App Store
- Prijs: gratis
- Geteste versie: 1.0
- Bestandsgrootte: 2.0
- Cijfer: 9
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Facebook is (van moederbedrijf Meta) 's werelds grootste sociale netwerk, met apps voor de iPhone, iPad en desktop. Met diverse tips en gidsen helpen we je op weg om meer uit het sociale netwerk te halen, hoe je je privacy op Facebook kan verbeteren en meer. Wil je stoppen met Facebook, dan lees je hier ook hoe je Facebook kan verwijderen en je account kan opzeggen.
- Alles over Facebook
- Privacy op Facebook verbeteren
- Alternatieven voor de Facebook-app
- Facebook-account verwijderen
- Meest recente berichten in Facebook bekijken
- Facebook fotoalbums downloaden
- Facebook-app werkt niet op je iPhone? Probeer dit
- Facebook-notificaties uitschakelen
- Snel je Facebook-status bijwerken
- Facebook tweestapsverificatie via verificatie-app
- Donkere modus in Facebook Messenger
- Hoeveel tijd besteed jij in Facebook?
- Facebook verwijderen, account opzeggen en meer
- Volg iCulture op sociale media: Facebook en meer
Reacties: 1 reacties