Uitgelicht
Apple Black Friday
Toon of verberg de lijst met posts

Bestverkochte Nederlandse iPhone-app blijkt spammachine

Syn is in de App Store momenteel de meest gedownloade app. Tegelijk is het een gehate app, want het blijkt alleen maar spam te versturen. Waarom kopen mensen zo'n app?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

syn toplijstSoms bekijk je de ranglijsten in de App Store en lijkt het alsof iedereen gek is geworden. Zijn er echt zóveel mensen die troep downloaden? Neem nou de app Syn. Momenteel de bestverkochte app in de Nederlandse App Store, populairder dan WhatsApp, Angry Birds en Draw Something. Het is tegelijk één van de meest gehate apps: gebruikers geven Syn een waardering van maar één ster. Een absolute afrader dus, omdat Syn een spam-app blijkt te zijn die bovendien niet goed blijkt te werken. “Ongevraagd stuurt het een uitnodiging naar al mijn vrienden voor deze app. En je kan het nergens uitzetten”, klaagt een iPhone-gebruiker. Anderen klagen op soortgelijke toon: “niet kopen, het is een spam-app!.” Het weerhoudt blijkbaar honderden (duizenden?) anderen niet om ook Syn aan te schaffen. Om voor 79 eurocent zelf te kunnen zien dat het écht zo erg is?


Vreemde downloadcijfers komen wel vaker voor. De precieze oorzaak is vaak lastig te achterhalen, aangezien Apple weinig openheid geeft en niemand inzicht heeft in de exacte downloadcijfers. Het plotselinge succes van Syn zou veroorzaakt kunnen zijn door spookaankopen met gestolen creditcards of een rare kronkel in het App Store-systeem. Zo schreven we een maand geleden over de Nederlandse app Spotzi-Atlas, die in China plotseling extreem populair was geworden – ook al hebben de Chinezen er niets aan.

Om te voorkomen dat iPhoneclub-lezers ongezien op de downloadlink klikken en een app kopen waar wij niet achter staan, hebben we voor de gelegenheid de link naar Syn achterwege gelaten. Maar wie in de App Store kijkt, hoeft niet lang te zoeken. Voor 79 cent mag je je ook ergeren en vervolgens een 1-sterrenreview achterlaten.

Update: Ontwikkelaar Dirk de Kok dook nog wat verder in de werking van Syn en begrijpt niet waarom Apple deze app heeft goedgekeurd. Zijn testervaringen vind je hier: Rogue app: Syn for iPhone slips through Apple review process.

Tipgever: Bubbly

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 april 2012 om 11:15
Onderwerp
Categorie
Uncategorized

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.