Savi People: alle gegevens van contactpersonen in één iPhone-app

De iPhone-app Savi People is een handig adresboek waarin je behalve je contacten op de iPhone, ook Twitter, Facebook en LinkedIn kan verwerken. Vanuit de app kan je anderen meteen op allerlei manieren benaderen.

Savi People Eric Nelson iPhone appSavi People is niet de eerste iPhone-app die tracht met een uitgebreid adresboek te komen, maar de applicatie doet het wel bijzonder slim. Savi verbindt het adresboek van je iPhone aan je sociale netwerk-accounts op Twitter, Facebook en LinkedIn, maar zorgt er niet voor dat je daarna een standaard contactenlijst op de iPhone hebt die overloopt van de namen zonder telefoonnummers. In plaats daarvan bouwt Savi de database in de eigen applicatie, en kan je vanuit daar personen direct bellen, FaceTimen, sms’en en aanschrijven op de sociale netwerken.


Savi People persoon benaderenEen van de eerste dingen die de app je duidelijk maakt bij het opstarten, is dat de gegevens die je met elkaar verbindt, alleen op jouw iPhone blijven. Daarnaast speelt Savi People op safe: als je met Facebook verbindt, zie je eerst een melding dat de app om je toestemming gaat vragen. Daar lees je meteen dat de applicatie berichten wil kunnen plaatsen zodat jij dat vanuit de app op Facebook kan doen; de app zelf zal zich er niet aan wagen. Geruststellende woorden van een applicatie die zoveel persoonlijke informatie combineert.

Nadat je de netwerken hebt gekoppeld, kan je de gegevens samenvoegen met die van je adresboek. Je selecteert een netwerk, drukt op Find Matches en je ziet een lijst van personen wiens profielen aan je adresboek kunnen worden toegevoegd. Op dat moment, als je de applicatie nog instelt, lijkt het alsof Savi People alleen uitgaat van je eigen adresboek en daar netwerkinformatie aan toevoegt. Maar het is beter.

Savi People direct bericht versturenOp de pagina People kan je namelijk wel degelijk door alle personen van al je netwerken zoeken. Doormiddel van duidelijke knoppen bovenin geef je aan of je een contactenlijst wil zien met gegevens van je adresboek, Twitter, Facebook of LinkedIn. Druk op een knop en je deactiveert het netwerk, druk er nog eens op en de contacten worden weer zichtbaar. Helaas staan sommige namen toch drie keer in ons adresboek; voor elk netwerk één keer. Dat kan ermee te maken hebben dat die persoon verschillende mailadressen voor de netwerken heeft gebruikt, maar het is wel een beetje jammer.

Met de tabbladen onder de knoppen kan je meteen verschillende groepen van je adresboek en Facebook oproepen. Die zie je in een apart overzicht op de pagina Groups. Om niet te verdrinken in de grote lijst contacten, kan je in de middelste pagina van de app favorieten toevoegen. Daar komt de zoekfunctie bovenin het scherm goed bij van pas.

Savi People Groups tabbladDe ware kracht van Savi People komt bovendrijven als je snel personen wil benaderen. Je tikt op een profiel en net eronder zie je een balk verschijnen met knoppen om iemand te bellen, FaceTime te gebruiken, een sms/ iMessage te sturen, op diens Twitter- of Facebook-timeline te schrijven of een direct bericht te schrijven. Daarbij heb je de keuze uit e-mail, een direct bericht (dus e-mail) op LinkedIn en een privébericht op Twitter. Alle modules worden keurig in de applicatie geladen en niet eens op mobiele webpagina’s, maar helemaal in de huisstijl van de app. Dat geeft een nette en zakelijke indruk en maakt de app ook handig in gebruik, al gaat nog niet alles van een leien dakje. Zo ontbreekt een 140-tekens teller bij het schrijven van een Twitter DM en crasht de app als we die proberen te versturen. Ook duikt de tekst bij een lang bericht achter het toetsenbord, in plaats van dat de tekst automatisch met het beeld meescrollt.

Als die laatste, vrij prominente plooien worden glasgestreken, is Savi People niet alleen een contactenlijst die prima fungeert naast je standaard iPhone-adresboek. Het kan hem dan zelfs overbodig maken.

Downloaden: Savi People (€0,79)

Met dank aan Michiel Houtman voor de tip

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.