Ik speel ook: iPhone-app met 32 variaties voor buiten spelen
De app Ik speel ook is niet afkomstig van een overheidsinstantie en behoort niet tot een groter project om kinderen weer aan het bewegen te krijgen omdat er steeds meer sprake is van zwaarlijvigheid onder de doelgroep. Wat het wel is? Een app van Jos Dohle waarin hij 32 spellen die je buiten kunt spelen, op een rij zet en uitlegt. Het traditionele vermaak is opgedeeld in de categorieën balspelen, tikkertje, groepsspel en overige spellen. Eerder verscheen het pakket al als kaartspel bij 1500 basisscholen in Nederland en België.
Niet dat Ik speel ook een ingewikkelde applicatie is, maar als je de app binnenkomt, krijg je wel een uitleg van hoe de app werkt. Elk spel staat beschreven op een kaartje waarop je eerst ziet wat je ervoor nodig hebt, waarna je met een horizontale veeg het kaartje kan omdraaien voor de uitleg van het spel. Die is immer één iPhone-scherm groot en dus lekker beknopt geschreven, al is niet alle uitleg volledig. Wie gooit de volgende bal bij Stand in de Mand, nadat iemand door de benen is gegooid? Op de eerste kant van het kaartje zie je ook tips hoe je het spel moeilijker of makkelijker kan maken.
Ik speel ook biedt acht verschillende spellen per categorie, waarbij het opvalt dat er acht spellen om tikkertje heen zijn bedacht. Het kunnen er zomaar meer worden in een volgende update van de app. Op het hoofdscherm prijkt een knop waarmee je wordt doorgestuurd naar de bijbehorende website om een volledig spelidee aan te leveren. Het lijkt er dus op dat het spel gratis voorzien gaat worden van meer dan 32 ideeën.
Downloaden: Ik speel ook (€0,79, universele app)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
De iPhone en iPad voor kinderen
De iPad en iPhone zijn ook leuk voor kinderen. Met deze artikelen zorg je dat kinderen ze veilig kunnen gebruiken, met onder andere informatie over delen met gezin, ouderlijk toezicht, tijdslot instellen en leuke apps vinden. En met Schermtijd beperk je de tijd die kinderen (of jijzelf) kunnen doorbrengen op de iPhone en iPad. Ook lees je hoe je een Apple ID voor kinderen kunt aanmaken.
- Ouderlijk toezicht gebruiken
- Schermtijd op iPhone en iPad
- Applimieten instellen in Schermtijd
- Begeleide toegang gebruiken
- iPad-gebruik van kinderen beperken
- Geschikte apps voor oudere iPad zoeken
- Leerzame programmeerapps voor kinderen
- Tijdslot voor kinderen instellen op iPhone en iPad
- Thuisknop blokkeren op de iPad
- iPad-apps filteren op leeftijd
- iPad kindveilig maken met beschermhoezen
- Apps voor kinderen tijdens lange autoritten
- Meldingen uitschakelen op een gezamenlijke iPad
- In-app aankopen uitschakelen
- Alles over Delen met gezin
- Apple ID voor kinderen
Reacties: 6 reacties