RitMeister en RitCloud: slimme kilometerregistratie-apps voor iPhone
Apps die het je gemakkelijker maken om je ritten te registreren en te declareren, dat zijn RitMeister en RitCloud volgens het Nederlandse niApps. Als het aan de ontwikkelaar ligt, houd je niet langer zelf bij welke route je hebt gereden, maar vullen de applicaties die administratie voor je in. Nadat je de eerste keer een route hebt gereden, herkennen de apps de rit en worden je kilometerteller bij vertrek en aankomst en de afgelegde routes meteen bijgewerkt en opgeslagen. Dat voorkomt een hoop eigen invulwerk.
We spreken nadrukkelijk van twee apps, want dat zijn RitMeister en RitCloud. De applicaties zijn in de basis precies hetzelfde, maar bij laatstgenoemde kan je rekenen op een online backup van je ritregistratie via iCloud. Dat is een functie die in RitMeister ontbreekt en die je tweeënhalve euro bespaart: RitMeister kost 5,49, RitCloud koop je voor 7,99 euro.
Qua slimmigheid ontlopen de apps elkaar niet. Ze hanteren beide hetzelfde gebruiksgemak. Voordat je de eerste keer in de auto of met de truck op pad gaat, vul je de kilometerstand van je voertuig in. Na een rit geef je aan hoeveel kilometers de teller nu bedraagt, en worden de route en diens lengte automatisch opgeslagen in de app. Je kan ze zelf voorzien van een andere, gemakkelijke naam en geeft aan of ze zakelijk of privé zijn. Rijd je de volgende keer dezelfde route naar de supermarkt? De app weet dat het een privégelegenheid is en registreert automatisch de kilometers, tenzij je anders aangeeft. En neem je de volgende keer een afwijkende route naar je klant? De volgende keer dat je op die bestemming aankomt en je op de stop-knop drukt, vraagt de app welke route je hebt gereden en worden de kilometers alsnog verrekend.
Het wijzigen van een rit is misschien niet iets dat je in de auto nog wilt doen, en daarom kan je altijd nog achteraf je ritgegevens bijwerken. In het tabblad Ritten kan je zoeken op plaatsnaam, datum, tijd, categorie (zakelijk of privé), het kenteken van het voertuig of de kostenplaats. Het kenteken verraadt al dat de app ook geschikt is als je meerdere voertuigen rijdt voor je werk. Je kan extra auto’s toevoegen onder het Meer-tabblad, waarop een terug-knop naar het overzicht van het tabblad ontbreekt trouwens. Je kan wel terug met een druk op het tabblad zelf. In het dashboard kan je gereden ritten doorzetten als opgemaakt .html-bestand en ze zo meteen naar jezelf of je opdracht- of werkgever mailen. Helaas ontbreekt een optie voor een pushbericht met een herinnering voor het versturen. Wel zo handig als je de ritten op maandelijkse basis moet doorgeven.
Zowel RitMeister als RitCloud zijn vorige maand uitgekomen en zijn gisteren voorzien van aardige updates. RitMeister is geüpdatet met de mogelijkheid van wagen te wisselen, en voorzien van declaratiekosten op het dashboard-tabblad, een draaitabel in het dashboard per kostenplaats en een draaitabel in het dashboard per wagen. In RitCloud is het dashboard eveneens uitgebreid met een kostenplaats en zijn er nieuwe pictogrammen gekomen voor kostenplaatsen en categorieën.
RitMeister en RitCloud zijn natuurlijk niet de enige kilometerregistratie-apps, maar het herkennen van de gereden routes is een specialiteit van deze apps en bespaart een hoop omslachtigheid als je veel zakelijke en privéroutes aflegt in een of meerdere voertuigen.
Downloaden:
RitMeister (€5,49, opgeslagen ritten alleen op je toestel)
RitCloud (€7,99, opgeslagen ritten ook op iCloud)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 4 reacties