De game alias het sociale project van ontwerper Peter Molyneux is uitgekomen op de iPhone en iPad. In Curiosity neem je als speler deel aan een wereldwijd project waarin alle spelers lagen uit een kubus hakken. Elke laag herbergt zijn eigen verrassing, maar het einddoel is de échte surprise: wie de laatste kubus hakt, ziet als enige ter wereld wat erin zit. Minder spannend, maar ook leuk: de Smurfen komen terug met een gratis te downloaden spel en BitRunner is een gloednieuwe Nederlandse game.
Nieuwe free-to-play-game van de Smurfen
Uitgever Capcom brengt dit najaar nog een vervolg uit op de ontzettend populaire game Smurf’s Village. Smurf Life wordt opnieuw een free-to-play spel dat je gratis kan downloaden, ontwikkeld door de studio Beeline Interactive. Dit keer ga je met een doel het spel in: behalve het opbouwen van een dorp, ben je bezig een grote vloek van Gargamel ongedaan te maken die smurfen anoniem maakt. Je begint het spel als Papa Smurf die de eerste stappen naar een nieuw leven zet. In tegenstelling tot het eerste spel, waar je als schepper speelt, bestuur je nu de smurf zelf. Die holt van hut naar hut om grondstoffen te winnen en te benutten, geld te verdienen, het dorp uit te breiden en natuurlijk missies uit te voeren. Het is nog niet bekend wanneer Smurf Life precies uitkomt.
BitRunner: gratis hollen uit Nederland
Het genre van eindeloos rennen is inmiddels zo eindeloos als de spellen uit het genre beweren te zijn, maar voor een nieuwe Nederlandse toevoeging in de App Store maken we graag een uitzondering. BitRunner is afkomstig van DevJockeys uit Breda en zit vol popcultuur-knipogen naar bijvoorbeeld Doctor Who en Star Wars. Maar dat is voor de fans. Voor iedereen anders die graag een gratis spelletje downloadt en probeert, is BitRunner vooral een pixelspelletje waarin je een opvallend anders-dan-anders flow hebt dan gangbaar is in het genre. Je pixelige hoofdpersoon neemt relatief veel ruimte in op het scherm, en omdat de ‘camera’ zo ver staat ingezoomd, zie je objecten en munten laat aankomen. Dat houdt in dat je het springen en onderdoor duiken in BitRunner echt even onder de knie moet krijgen om er een hoge score mee neer te zetten. BitRunner heeft drie hoofdpersonen in elk hun eigen pixelstijl, en hoewel dat geinig gedaan is, vinden we het spel ondanks de nostalgische vleug die de stijlen teweeg moeten brengen, niet erg mooi. Het is op alle vlakken even doorbijten in het spel, dat je daarvoor wel beloont met Game Center-achievements en highscores om je vrienden mee af te troeven.
Downloaden: BitRunner (gratis ter introductie, universele app)
https://www.youtube.com/watch?v=xPrLldrIrMc
Trailer van de Dag: Curiosity
Peter Molyneux en zijn vertaalmachine kunnen geen Nederlands! Het spel verwelkomt nieuwschierige spelers en wil graag iets verbazingwekkend laten zien in de twee eerste schermen die je te zien krijgt in Curiosity. Met dat eruit, wordt het tijd om dieper in te gaan op de ‘ervaring’ die de geestelijk vader achter de games Populous, Black & White en Fable op de iPhone en iPad heeft neergezet. Het spelidee is tegelijk heerlijk vaag en reteconcreet: elke speler krijgt een (online) spelwereld voorgeschoteld met blokken. Wie het allerlaatste blok wegbeitelt, krijgt als enige te zien wat erin verstopt is. En nee, het is nog niet bekend wat. Één speler krijgt het dus te zien, en de bedoeling van het ‘sociale experiment’ is dat zoveel mogelijk spelers in de jacht meedoen. Voorlopig is dat echter nog niet aan de orde, want verbindingsproblemen zorgen ervoor dat binnenwandelen in de wereld een uitdaging op zich is. Kom je binnen, dan kan je blokjes wegslaan. En dat is alles. Alles wat je kan doen. Je krijgt er munten voor en als je geluk hebt bewaart de server ze voor je en kan je geweldig dure beitels en bommetjes voor in-app voor kopen. Samen met de rest van de wereld, sla je je een weg door de kubus heen tot het allerlaatste blok. Zoom vooral uit na het blokjes tikken, want een 3D-kubus zien waar de hele wereld aan beitelt, heeft iets gaafs. Verder kunnen we nog niks over Curiosity zeggen eigenlijk, anders dan het tegelijk gaaf en beperkt is. Nu de verbindingsproblemen en munt-bewaarproblemen nog uit het experiment beitelen, Molyneux.
Downloaden: Curiosity (gratis, universele app)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 4 reacties