Loterij-app Spotlot toont of je prijs hebt gewonnen
Hét piekmoment van de Staatsloterij mag dan een halve maand achter de rug zijn; Spotlot heeft zijn piekmoment nu. In de pas verschenen update zijn de belangrijkste foutjes opgelost. De onafhankelijke applicatie laat deelnemers aan de Staatsloterij controleren of ze een prijs gewonnen hebben en geeft de mogelijkheid tot trekkingen tot een jaar terug in te zien. Geen bijzondere opties ten opzichte van de officiële Staatsloterij-app, maar die werkt vanaf de laatste update niet meer naar behoren.
De officiële Staatsloterij-app krijgt een gemiddelde waardering van 1,5 ster in de App Store. Gebruikers klagen dat het enige dat werkt in de applicatie, de advertenties en het onderdeel ledenwerving zijn. Ook de oude app Loterij (let op: advertorial!) krijgt veel negatieve recensies. Spotlot komt dus op een geschikt moment op de markt, en maakt ook gebruik van de situatie: ontwikkelaar Silverlining vraagt 89 cent voor de app.
Spotlot is ondanks de update nog niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5, maar de app werkt wel lekker simpel. Bij binnenkomst van de app, selecteer je in het menu bovenin meteen de trekking en vul je het lotnummer in. Met schuifjes activeer je de jackpot en de optie ‘heel lot’ en de knop Spot daarna laat zien of je een prijs hebt gewonnen. In het tweede tabblad bekijk je de uitslag per trekkingsdatum los, en zie je waar alle prijzen op vallen, onderverdeeld in het eindcijfer van het lotnummer.
Het tabblad Stats is voorzien van een reclamebalk en laat zien hoeveel prijzen er de laatste trekking op welk eindcijfer vielen. Dat gebeurt in een wat lastig nauwkeurig te lezen grafiek, maar het staafdiagram is duidelijk genoeg om een indicatie te geven: op de nul vallen duidelijk de minste prijzen. Het centrale tabblad geeft toegang tot meerdere loten die je kan invoeren voor een prijzenoverzicht. Zoals gezegd kan je tot een jaar terug kijken.
Een optie die mist in Spotlot, is het ontvangen van pushberichten als er een trekking is geweest. Met de werking van vergelijkbare applicaties in het achterhoofd, is het echter een gebrek dat Spotlot zich kan veroorloven. In ieder geval in onze test, werkt de applicatie precies zoals hij zou moeten werken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 12 reacties