Het leuke van de pas goedgekeurde alternatieve iPhone-webbrowsers is dat ze allemaal een eigen specialiteit hebben. Zo is Incognito bedoeld voor mensen die geen sporen willen achterlaten. Bezoek je graag obscure websites en wil je niet dat je vriend(in) erachter komt, dan is Incognito de browser die je een hoop problemen gaat besparen. Zodra je de browser sluit verdwijnt de browserhistorie.
Bij het openen van Incognito zie je een gewone browser zoals Safari. Jammer is dat de titelbalk met de tekst Incognito vrij veel ruimte in beslag neemt. In de adresbalk daaronder staat standaard al google.com ingesteld. Incognito heeft ten opzichte van Mobile Safari het voordeel dat je een favoriete startpagina kunt instellen. Dat doe je via de knop Setting onderin het scherm. Dat instellingenscherm bevat overigens maar twee instellingen: de homepage en het in- en uitschakelen van autorotatie.
Incognito biedt geen ondersteuning voor meerdere tabbladen of pagina’s, zoals Mobile Safari. Ook ondersteunt deze browser geen bookmarks en andere gangbare browserfuncties. Wel kun je vooruit en achteruit bladeren en pagina’s opnieuw laden. Incognito is uitsluitend verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store.
Conclusie
Incognito is qua functionaliteit een wat beperkte webbrowser, maar heeft een sterke unieke eigenschap: het laat geen sporen achter. De browser is daarom ideaal voor mensen die obscure websites willen bezoeken of een iPhone-van-de-zaak hebben en niet willen dat de systeembeheerder achteraf kan zien welke websites er vanaf de iPhone zoal zijn bezocht. Tabbladen en bookmarks ontbreken, maar voor de rest is het een prima functionerende browser. Als je iets te verbergen hebt is dat de €1,59 die deze applicatie kost, wel waard.
Info: Incognito
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 16 reacties