De ontwikkelaar van G-Map kondigt aan dat er zeer binnenkort een Europese variant van deze navigatiesoftware in de App Store te krijgen is. Nu is het makkelijk om daar enthousiast over te worden en €15,99 voor de applicatie te betalen, maar wat krijg je precies? Niet veel, als je de reacties op de twee Amerikaanse versies van G-Map leest. Gesproken route-aanwijzingen zijn er niet en de applicatie is tijdens het autorijden vrijwel onbruikbaar.
Eigenlijk is G-Map niet veel meer dan een offline versie van Google Maps, zo zeggen de reviewers. Je kunt niet navigeren naar adressen uit je contactenlijst en de POI-database is verouderd: winkels die al een paar jaar bestaan ontbreken nog steeds. De interface is onhandig en de applicatie crasht voortdurend. Kopers hadden uit de screenshots afgeleid dat G-Map een alternatief voor hun Garmin of TomTom zou zijn, maar kwamen bedrogen uit.
De mooie 3D-weergave die de ontwikkelaar in screenshots toont, is alleen zichtbaar in bepaalde grote steden, zoals San Francisco. Een instructie hoe je de applicatie moet gebruiken ontbreekt en als er eenmaal een route is gepland is het lastig om deze te bekijken en om in te zoomen. G-Map ondersteunt namelijk niet de pinchbeweging op kaarten, zoals in Google Maps. Met plus- en minknoppen moet je inzoomen en uitzoomen. Om een bestemming in te voeren kun je niet eenvoudig de naam van een stad invoeren. Kortom: kommer en kwel, bijna niets werkt zoals het werd voorgespiegeld.
Als G-Map over enkele dagen in de App Store beschikbaar is, denk dan nog even goed na voordat je op Kopen klikt. De reviews van de Amerikaanse versies zijn hier te vinden: G-Map East en G-Map US West.
Invoeren van een adres:
Invoeren van een route kun je zo omslachtig maken als je wilt:
De prachtige 3D-weergave van kruisingen hebben de meeste reviewers nog nooit gezien. Het blijkt ook maar op een stuk of 1.000 kruisingen in de VS beschikbaar. Hieronder een compilatie waardoor het er allemaal veelbelovend uitziet:
Hieronder een wat algemener filmpje waaruit je kunt zien hoe je moet navigeren: de rode stip verplaatst zich over de kaart, net als in Google Maps. Maar je krijgt geen kaart te zien waarbij je vooruit kijkt in de richting waarin je rijdt, zoals bij een normaal navigatiesysteem:
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 28 reacties