
Compromised: Nederlandse iPhone-app toont of je gehackt bent
De ene zijn dood is de ander zijn brood. Virtueel geldt het al net zo sterk. Compromised is een gloednieuwe iOS-app van de Nederlander Wouter van den Broek die niet had bestaan zonder de serie hacks van de laatste tijd, zoals die van Evernote bijvoorbeeld. In de applicatie voor iPhone en iPad vul je je nickname of e-mailadres in en de applicatie zoekt of die voorkomt in de vrijgekomen databases van recente hacks. Daarnaast kan je ook een pushbericht instellen voor wanneer dat wel het geval is.
Compromised gaat zo snel mogelijk alle databases na die zijn gelekt bij hacks en geeft je een pushnotificatie als jouw mailadres of nickname erin voorkomt. Of de nicknames en mailadressen van andere mensen die je invoert in de applicatie. Je hoeft geen account aan te maken voor Compromised of de toepassing te koppelen aan een bestaand sociaal netwerk. Zodra je de applicatie hebt gedownload, kan je onbeperkt mailadressen en nicknames invullen in het enige tekstvak van de applicatie. Nadat je ziet of je mailadres en nickname goed bewaarde geheimen zijn, kan je op het belletje drukken om een notificatie in te stellen.
Compromised bestaat verder uit een tekstregel onderin beeld waarin je de koppen ziet van de laatste berichten omtrent hacks. De berichten zijn afkomstig van verschillende websites die je in de applicatie opent als je op de nieuwskop tikt. Uit meer functies bestaat Compromised simpelweg niet.
Van den Broek doet in de applicatie en App Store-omschrijving de stellige belofte dat de applicatie geen privégegevens opslaat op eigen servers, en daar lijkt het in de app ook op omdat je anders dan je accountnamen en mailadressen, niks hoeft op te geven in de app. Helaas garandeert Compromised niet dat je account niet gehackt is als de app dat aangeeft, of dat je accountgegevens niet zijn ingezien door derden. De app noemt zichzelf een indicatie van of jouw zoekterm is gevonden in bestanden van hacks.
Downloaden: Compromised (€0,89, universeel, iOS 5.0+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Leuk concept, maar dot zal niet echt een succes worden, want het enige dat ie doorloopt is lijstjes met namen etc, en dan moet dat wel bekend zijn, wat natuurlijk lang niet altijd het geval is.
Zonde geld
En ook weer uitgevonden dat het niet werkt. Ik heb meerdere accounts waar ik op gehackt ben (vind ik niet erg, maar goed). Ik heb de email adressen en screen names opgegeven, maar het klopt dus voor geen meter :P. Gelukkig was het niet duur, maar het is volgens mij 89 cent te veel.
Uit interesse: waarom vindt jij het niet erg dat je gehacked bent? Het gaat namelijk lang niet altijd om diefstal van data. ID-diefstal betekent dat iemand anders zich als jou kan voordoen (bijv. op kinderporno fora…) en dat is dan wel in eerste instantie traceerbaar naar jou. Om maar wat te noemen. Vandaar mijn vraag 🙂
Voor wat betreft ios: mijn iPhone en Ipad zijn niet gejailbreaked. Mijn apps koop ik legaal via de AppStore en maak dus gebruik van het gesloten eco systeem van Apple. Op tweakers verschijnen steeds meer berichten over de malware binnen Android. Deze malware zal ook echt wel een keer zijn pad vinden naar ios. Maar zolang daar geen nadere berichtgeving over verschijnt vertrouw ik op het gesloten eco systeem van Apple. En mensen die daar bezwaar tegen hebben kunnen of hun iDevice jailbraken of een Android toestel kopen met alle nadelen daarvan. €0,89 is mijn opinie dus zonde van het geld.
Nog een database om te hacken…?
@Duncan: Oh ik vind het alleen niet erg bij sites waar ik maar een keer in mn leven op kom, maar ik heb wel een heel sterk wachtwoord op mn Facebook en Twitter etc. 😛
@Pim Servaas:
Ik geloof niet dat ik je argumentatie volgt. Wat heeft de veiligheid van ios te maken met het hacken van databases van websites?
@Pim Servaas: ik vermoed dat je de tekst niet helemaal hebt gelezen