In de iCulture Vakantiespecial hebben we aandacht besteed aan allerlei apps om je reis te tracken. Dat houdt in dat je bijhoudt waar je bent, geweest bent en bijvoorbeeld met welke snelheid je reist. Deze informatie kun je bijhouden voor jezelf, maar voor het thuisfront kan het ook handig zijn hier inzage in te krijgen. De app Trail Tracker GPS voor iPhone en iPad hebben we niet uitgebreid besproken, maar biedt genoeg functies en flexibiliteit om hier te noemen, zeker na een significante update van de app. Naast gebruik van Google Maps is de opslag van de routegegevens aangepast, zodat je het bestand makkelijker zelf kunt aflezen en de kaart in meer andere apps kunt openen.
Het op geografische manier bijhouden van je tocht is simpel: begin met tracken en kijk op de kaart waar je geweest bent. Op het scherm wordt de huidige snelheid, gemiddelde snelheid, richting en hoogte weergegeven. Boven in het scherm loopt de tijd en de afstand mee, standaard in mijlen maar in de instellingen netjes in kilometers te wijzigen door het Units-knopje op Metric te zetten. Met knoppen bovenaan schakel je tussen satelliet en standaard kaartbeelden. Ga je naar Plain Map, dan zie je niet je afgelegde route, maar kun je vrij bewegen over de kaart. Hou je dan een vinger op de kaart, dan krijg je te zien hoe ver je van deze locatie verwijderd bent. Deze markeringen blijven op de kaart, totdat je ze handmatig weghaalt. Dat is handig als je in een stad bent en verschillende hotspots wilt bezoeken. Helaas werkt de Spark-functie om donder en bliksem voor te zijn alleen in de Verenigde Staten.
Als je klaar bent met een route, sla je hem op. Je kunt hem dan vinden op het startscherm onder Trace Old Trail. Volg de opgeslagen route desnoods in omgekeerde volgorde. Het onderdeel om te delen is sinds de recente update flink onder handen genomen. Onder de Share-knop vind je de mogelijkheid om je afgelegde route te delen in de nieuwe .ttmd-indeling, die special voor Trail Tracker is ontwikkeld en door andere gebruikers van de app via e-mail kan worden geopend. Je kunt je route ook als afbeelding opslaan, zodat je hem wat makkelijker op Facebook of Twitter kunt plaatsen. Andere exporteermogelijkheden zijn GPX en KML, die door Google Maps wordt gebruikt. Tijdens je tocht kun je ook iSpeech aanzetten, waarna een stem je vertelt over je snelheid, afstand en hoelang je al onderweg bent. Door het gebruik van Google Maps kun je makkelijk de kaart roteren en kantelen. Niet interessant voor in Nederland, maar des te handiger voor op vakantie is dat de app ook duidelijke informatie verschaft over hoogteverschillen.
Downloaden: Trail Tracker GPS (€1,79, universeel, iOS 5.1+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 1 reacties