FlameStower: iPhone opladen met een kampvuur
Een lege iPhone tijdens je survivaltocht? De FlameStower laat je de accu weer opladen door een vuurtje te stoken en daar het apparaat boven te hangen. Hiervoor gebruikt het hulpmiddel een thermo-elektrische generator, die stroom met behulp van warmte kan opwekken. De makers beloven dat de generator bij de juiste hitte net zo snel oplaadt als een gewone usb-poort op een computer. Dat komt neer op een maximale output van 3watt. Hoe snel je iPhone exact vol is wordt niet verteld, maar na één minuut opladen kun je twee minuten bellen op de gemiddelde telefoon.

Het apparaat is compact en handig op te klappen, waardoor hij prima in je rugzak past. Overigens is dit niet de eerste keer dat we een dergelijke oplader voorbij zien komen: in 2008 schreven we over de BioLite CampStove, een iets loggere variant op dit nieuwe idee. Beide apparaten laden op via een usb-poort, waardoor naast je iPhone ook andere usb-apparaten van stroom voorzien kunnen worden.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Ik ga op survivaltocht en neem NIET mee een mobiele telefoon. Survival is overleven ZONDER deze hulpmiddelen. Kun je net zo goed ’s nachts in een hotel gaan slapen.
Een GPS-tracker wordt op dergelijke tochten al decennia-lang gebruikt hoor. Die plek hebben mobiele telefoons deels overgenomen. Dus zo heel raar is dit niet.
@bestbier:
Dan neem je ‘m lekker niet mee, geen probleem hoor! Prettige vakantie!
dan heb ik liever deze: http://coolmaterial.com/gear/biolite-campstove/
En als je nu geen vuur hebt? Ik vind het een hoog A-team gehalte hebben. De techniek kende ik niet.
jammer dat op de plaatsen waar men zo gaat hiken doorgaans het landschap niet echt doorspekt is met zendmasten. dus die twee minuten bellen… gelukkig kan er tegenwoordig iets meer met een telefoon
Zit zelf op scouting (jaja, padvinder ;)) en heb de BioLite ook. Vind het een erg handig ding, zeker een aanrader.
Deze nog nooit voor bij zien komen!
Leuk hoor survival: kijk jij even op je kompas hoe laat het is, kijk ik op mijn horloge waar het noorden is.