AppleCare+ nu ook voor iPod touch beschikbaar

Apple's garantie en verzekering AppleCare+ geldt nu ook voor de iPod touch. Je bent twee jaar lang verzekerd voor 59 euro.
Bart Breij -

AppleCare+AppleCare+ komt niet alleen naar Europa, maar is voor het eerst ook beschikbaar voor de iPod touch. Dat wordt duidelijk op de Nederlandse website van Apple. Gisteren meldden we nog dat AppleCare+ de iPhone en iPad aanging, maar nu is de service dus breder getrokken. De garantieverzekering van Apple kost 59 euro waarbij je tot twee jaar na de aankoop van je iPod touch gedekt bent. Maximaal 2 schadevoorvallen worden vergoed en bij elk voorval betaal je 29 euro eigen risico.


De prijzen voor AppleCare+ voor de iPod touch zijn daarmee aanzienlijk lager dan bij andere iOS-apparaten. Je betaalt voor de iPhone en iPad 99 euro voor het pakket, plus €69 eigen risico bij iedere reparatie.

De dekking voor de iPod touch omvat niet alleen het apparaat zelf, maar ook de USB-kabel en de koptelefoon. De batterij valt eveneens onder de dekking, maar met de voorwaarde dat je minder dan 50 procent van de originele waarde kan opladen.

Apple biedt in Nederland al langer Applecare aan; een extra garantiepakket dat het eerste jaar standaard bij de iPhone wordt geleverd. Applecare+ geeft je recht geeft op kosteloze reparatie of vervanging bij defecten. Ook biedt Apple hulp met softwareproblemen en kun je snel in contact komen met een hulplijn. Bij fysieke schade gaat het echter om defecten die niet veroorzaakt zijn door jou als klant. Bij AppleCare+ maakt de oorzaak van de schade echter niet uit: je iPod touch wordt bij water- of valschade ook gewoon gerepareerd, zolang je de 29 euro eigen risico betaalt.

Behalve de iPod touch geldt AppleCare+ met dezelfde voorwaarden ook voor de iPod Classic.

Directe link: AppleCare+ voor iPod touch

Reacties: 6 reacties

  1. Ze blijven het proberen, wie trapt hier nu nog in?

    Laatste keer, 2 JAAR GARANTIE IN DE EU! Begrijp ook niet waaarom IPC hier aandacht aan blijft schenken. Apple maakt gewoon een betaald 0900- nummer voor na de garatie, dit doen alle grote bedrijven.

    @redactie: koptelefoon moet hoofdtelefoon zijn, dieren hebben een kop, mensen en de uitzondering het paard hebben een hoofd.

  2. @Civman: Helaas geeft Van Dale je ongelijk. 😉 Nu weer graag on-topic.

  3. Origineel geplaatst door Civman
    Ze blijven het proberen, wie trapt hier nu nog in?Laatste keer, 2 JAAR GARANTIE IN DE EU! Begrijp ook niet waaarom IPC hier aandacht aan blijft schenken. Apple maakt gewoon een betaald 0900- nummer voor na de garatie, dit doen alle grote bedrijven.@redactie: koptelefoon moet hoofdtelefoon zijn, dieren hebben een kop, mensen en de uitzondering het paard hebben een hoofd.

    Goed om te lezen! Ik wist niet dat die dekking vanuit Europa ook valschade dekt zoals je hier suggereert.

    Inderdaad heel gek dat IPC dan aandacht besteed hieraan…

    (dit bericht was uiteraard geheel sarcastisch)

  4. Ik begrijp Civman wel, zijn redenering houdt steek, alleen veranderen de regels steeds opnieuw…. Nederlands is daarin een uitzondering qua taal… maar idd koptelefoon mag… Onder het motto: onze taal verandert (maw, als je iets vaak genoeg verkeerd zegt, is het op den duur juist)
    Maar nu wijken we nogal ver af van het onderwerp, dus JA we hebben recht op 2 jaar (Europa mag ook een voordeel hebben)

  5. @Joost: Lees de service- en reparatievoorwaarden die Apple op zijn site heeft staan voor het “care” product.

    Art 1.7 dat de schade het gevolg is van een ongeval, onoordeelkundig gebruik, blootstelling aan vocht, onderdompeling, onachtzaamheid, onjuist gebruik (inclusief onjuiste installatie, etc etc

    Staat in contrast met wat er over het “care” product verteld wordt. Ondeskundig gebruik zoals valschade valt naar mijn weten onder de subkop onachtzaamheid.

    Mogelijk dat de + aangepaste voorwaarden heeft maar deze kan ik na een half uur zoeken niet vinden. Zitten wel in de mooie doos maar dan heb je het al gekocht.

    Deze “service” is net zo rot als de vroegere pixel garantie op laptops. Werd massaal aangeboden en gekocht tot dat er jurispondentie over kwam dat een consument mag verwachten dat een apparaat zeker bij normaal gebruik geen defecten kan krijgen.

    Heb je nu echt de illusie dat Apple dit doet om de consument ter wille te zijn? of zie je ergens in de tunnelvisie dat het gewoon verkapte verkoopinkomsten zijn.

    advies aan toekomstige kopers, kijk de verzekeringvoorwaarden van je eigen verzekering eens na of die van je creditcard, deze dekt ook na aankoop een bepaalde tijd schade zonder extra kosten en eigen risico.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.