Heb jij vroeger ook wel eens van die rare constructies gemaakt waarbij de bal door allerlei dingen moest rollen, op een veer viel en dan in de basketbalring viel (waarschijnlijk niet)? Dan is Crazy Machines echt iets voor jou. Het doel van dit spel is altijd anders, maar komt altijd ongeveer op hetzelfde neer: zorg dat een voorwerp via allerlei rare constructies op de juiste plek komt.
Hoe sneller je dit voor elkaar krijgt, hoe meer punten je krijgt. Vanzelfsprekend wordt het spel naarmate je vordert steeds moeilijker. Het spel zelf ziet er grappig en vrolijk uit. Het is bovendien erg leuk om te puzzelen (dus je wordt er nog slimmer van ook!).
De bediening van Crazy Machines
Over een bediening valt bij Crazy Machines genoeg te zeggen. Het gaat erom dat je bepaalde voorwerpen op de juiste plek zet. Deze voorwerpen kun je vinden in je constructiekit, die je zichtbaar kunt maken via de balk aan de rechterkant van het scherm (het gele icoontje met het tandwiel erop). Als je op deze knop drukt komen alle voorwerpen tevoorschijn, die je tot je beschikking hebt. Als je één van deze voorwerpen het scherm in wilt slepen, druk je er gewoon op.
Vervolgens komt het voorwerp tevoorschijn in je scherm. Rondom het voorwerp zit een rondje met daarin weer 7 rondjes. Met elk van deze rondjes kun je een actie uitvoeren zoals het draaien of verplaatsen van het voorwerp. Verder kun je sommige voorwerpen, zoals tandwielen, aan elkaar koppelen met touwen. Elektrische voorwerpen kun je aan elkaar verbinden met een stroomkabel.
Als je klaar bent druk je op het groene Play-icoontje (rechtsonder) waarna het spel jouw experiment zal uitvoeren. Als je het goed hebt gedaan ben je daarna klaar met het level. Klopt er iets niet in je constructie, dan gaat het level fout en moet je uitzoeken waar het probleem zit (pas op, dit kunnen ook hele kleine dingen zijn!)
Graphics en audio
De graphics van het spel zijn erg vrolijk. Dat geldt ook voor het uiterlijk van de voorwerpen. In het begin word je geholpen door een professor, die er echt als het prototype professor uitziet (lang wit haar dat alle kanten opstaat, een witte laboratoriumjas en een gerimpeld voorhoofd), maar die niet zo snugger uit zijn ogen kijkt. De stijl van het spel kun je op de screenshots zien. In elk level ziet de puzzel er weer anders uit.
Qua audio viel mij één ding op: in het menu heb je wel achtergrondmuziek, maar tijdens het spelen van de levels ontbreekt de muziek.
Conclusie
Al met al is Crazy Machines een erg leuk spel voor mensen die van puzzelen houden. Ikzelf heb me al enige tijd (circa 2 uur) met dit spel weten te vermaken. Door de vrolijke kleuren, de vele levels en de moeilijkheidsgraad (niet té moeilijk, maar zeer zeker uitdagend) is dit een leuk spel, waarmee je jezelf een flinke tijd kan vermaken.
Het spel is bovendien erg origineel. Ik ben nog geen vergelijkbaar spel tegengekomen in de appstore. Verder is er ook een computerversie van het spel en een Nintendo DS-versie van het spel.
Info: Crazy Machines
- Ontwikkelaar: FAKT Software GmbH
- Applicatie: Crazy Machines
- Te koop via: App Store
- Prijs: €2,39
- Geteste versie: 1.0.0013
- Bestandsgrootte: 9,4MB
- Cijfer: 8,5
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 35 reacties