
Trein heeft zijn laatste update gehad: bestemming bereikt
De iPhone-app Trein heeft zijn laatste update gehad. Ontwikkelaar Dennis Stevense meldde iPhoneclub maandagavond dat de applicatie niet zal worden vernieuwd voor iOS 7 en niet hoeft te rekenen op verdere updates. Als bedankje naar het trouwe publiek, dat Trein vanaf eind 2008 al beloonde met 4,5 sterren in de Nederlandse App Store, was de applicatie vanaf maandagavond gratis te downloaden. De laatste update zelf is geen grote.
De afsluitende versie Trein 1.18 vernieuwt drie dingen, waarvan er slechts één in het oog springt. Het icoontje van de app is voorzien van flat design in lijn met iOS 7, zodat de applicatie niet meer uit de toon valt op het iPhone-homescreen. Het icoontje is wat lichter gemaakt en de klok is er net wat groter in uitgevallen.
Trein 1.18 voor iPhone zorgt er verder voor dat je de applicatie kan openen vanuit Apple’s Kaarten-app. Als je daarin je route voor het openbaar vervoer aanvraagt, kan je Trein openen om de route te berekenen. Als laatst is de stabiliteit van de app verbeterd.
Maandag publiceerden we een klein interview met Dennis Stevense. De ontwikkelaar gaf aan geen tijd meer te hebben de applicatie te voorzien van een iOS 7-uiterlijk. Stevense, die de App Store een treinapp gaf ver voordat de NS zelf in de markt sprong, hoopt dat een andere ontwikkelaar een waardige opvolger maakt.
Downloaden: Trein (gratis, iPhone, iOS 5.1+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Heb spijt als haren op m’n kop dat ik heb geüpdatet, wat een spuuglelijk icoontje !
Bedankt Dennis voor alle jaren dat Trein mijn hulp is geweest als de NS weer eens problemen had. Succes met je nieuwe projecten.
Tof dat je nog een laatste update gedaan hebt, Dennis! Je had het ook gewoon uit je handen kunnen laten vallen met de onstervelijke woorden: “sorry, geen tijd!” En ja, dat icoontje… Ik weet ook wel dat het icoontje van groter belang is dan de functionaliteit! ;-D *PUN INTENDED*
[edit: En natuurlijk ook succes met je nieuwe job!]
Ik heb er ook jaren mee gewerkt.
Jammer maar bedankt.
Dennis dank voor deze super app. Ik gebruikte ‘m dagelijks. Je was een voorloper op trein app’s.
Briljante app die zwaar verwaarloosd is. En nu nog met zo’n lelijk icoontje. Had hem dan gewoon niet gemaakt.
Ik denk dat ik hem maar verwijder… op zoek naar een betere!
Deze app was DE reden dat ik een iphone 3gs heb gekocht.
Nu jaren later zijn er genoeg alternatieve. Het nieuwe lelijke icoontje maakt het gelukkig wat makkelijker om deze app voorgoed te deleten.
Bedankt Dennis, ik heb je app vaak gebruikt en ben er erg tevreden over geweest. In tegenstelling tot andere vind ik het icoontje wel leuk! Suc6 verder en hoop dat je toch ooit nog eens terugkomt 😉
Wat is er bedankje aan om voor het trouwe publiek de app gratis te maken?
Updates zijn toch altijd gratis?
Anyway, deze app heerste hard! Nu is de NS app zelf ook best goed.
Ik ben zelf jarenlang Trein-gebruiker geweest sinds mijn iPhone eerste generatie, maar was de laatste tijd ook over op de eigen NS-app. Met uitzondering van het kort checken van de vertrektijden op het station is die app met alles vrij efficiënt en biedt hij vaak ook meer functionaliteiten.
Dennis heeft ons een fantastische app gegeven toen die behoefte er sterk was, inmiddels is dat gewoon niet meer het geval.
Helaas werkt hij niet meer op mijniPad 1.versie 5.1.1
Altijd mijn favoriet mobiele app. geweest en dagelijks in gebruik. Een app zonder poespas en advertenties.. zo zou je ze toch allemaal willen hebben …en nee, de opvolgers zijn voor mij geen verbeteringen, en het uiterlijk.. ach…
Zo horen mobiele apps te werken snel en effectief …met 1 of 2 drukken op de knop de gewenste informatie…hoeveel conducteurs kon ik in het begin niet blij maken met de snelle info van ’trein’
Dennis bedankt!
ik zal trein denk ik tot de laatste snik blijven gebruiken…
Geniale app, zeker destijds. Was zijn tijd vooruit en gaf zwengel aan ‘opend data’ discussie. Door trein snapten gewone mensen (en bestuurders daarna ook) ineens wat het voordeel van open data kon zijn (en de NS uiteindelijk ook). Dennis dank!!