Gratis wachtwoorden-app SecureSafe ‘veilig als bankkluis’

Gratis wachtwoorden-app SecureSafe ‘veilig als bankkluis’

SecureSafe voor iPhone en iPad heeft een iOS 7-vormgeving gekregen. De wachtwoordenkluis heeft een goed gratis model.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SecureSafe online kluis iPhone iPadVoor het opslaan van gevoelige informatie als pincodes en wachtwoorden, ben je niet alleen toegewezen op het prijzige 1Password. SecureSafe, voorheen DataInherit, is al bijna vier jaar lang een hooggewaardeerd alternatief voor iPhone en iPad. De applicatie bewaakt je gevoelige informatie letterlijk in een Zwitserse bunker en is gratis te gebruiken tot en met 50 wachtwoorden. SecureSafe is nu voorzien van een update die de app iOS 7-design geeft.


SecureSafe iPhone password-appDe applicatie is ingedeeld in vier tabbladen, waarvan de eerste twee de belangrijkste zijn. In de eerste sla je wachtwoorden op van websites en kan je ter plekke nieuwe wachtwoorden genereren. Daarbij geef je zelf de wachtwoordlengte aan, of er leestekens mogen worden gebruikt en of je hoofdletters wil. De File Safe is het tweede tabblad en biedt ruimte aan afbeeldingen en documenten die je naar de dienst uploadt. De applicatie laat sommige gegevens rechtstreeks in op beveiligde webpagina’s waardoor hij er soms wat klungelig uitziet, maar in ieder geval oogt de app nu in lijn met iOS 7.

Ten opzichte van het gratis alternatief Master Password dat we vorige week uitgebreid besproken, slaat SecureSafe je wachtwoorden online op. Het voordeel daarvan is dat je ze ook vanaf de webbrowser en bijvoorbeeld Android-toestellen kan benaderen met je inloggegevens. Je kan desgewenst alleen inloggen met tweestaps-verificatie in de app (bijvoorbeeld met een sms-code die je krijgt toegestuurd) en de dienst biedt mogelijkheden een backup te maken voor andere personen.

Verdienmodel

SecureSafe probeert niet stiekem geld te verdienen aan de data die je aan de dienst toevertrouwt. Je informatie wordt ‘zo veilig als een bankkluis‘ opgeslagen op Zwitserse servers, voorzien van ijzersterke AES-256 en RSA-2048 encryptie. Geld wordt er verdiend met betaalde abonnementen die meer functies geven dan de gratis variant. Neem je het Pro-abonnement, dan vervalt de limiet van 50 wachtwoorden en krijg je ook 100 MB opslagruimte voor bestanden in plaats van 10 MB. Dat abonnement kost 1,20 euro per maand. Voor 3,30 euro per maand ga je verder naar het Silver-abonnement met 20 GB opslagruimte. Als je SecureSafe niet als opslag voor je bestanden gebruikt, zal de gratis variant wellicht toereikend voor je zijn.

Downloaden: SecureSafe (gratis, universeel, gratis, iOS 6.0+)

Reacties: 16 reacties

  1. PwSafe werkt anders ook prima.

  2. Prima app dit! gebruik hem al jaren!

  3. bedankt voor de tip!

  4. Ik gebruik al jaren tot volle tevredenheid mSecure. Niet de goedkoopste, maar veilig, eenvoudig en o.b.v. lokale opslag. Online opslag van passwords vind ik geen prettig idee.

  5. Tweestapsverificatie is alleen voor abonnementhouders, niet voor de FREE versie. Desalniettemin tevreden over het gebruik en het overzicht.

  6. Ik gebruik al jaren Handy Safe… Vind ik persoonlijk een goeie

  7. Dus de app is toch niet zo veilig? Zo veilig als een bankkluis? Dus nog steeds open te breken

  8. Lastpass (betaalde versie) zodat je mobiel en als browser add in altijd je account beschikbaar hebt.

  9. De enige bank die ik vertrouw is de vensterbank.

  10. Ik begrijp de populariteit van dit soort apps niet zo. Ik heb een truecrypt volume gemaakt (met dus 1 master password) met daarin een document met alle wachtwoorden, inloggegevens, noem maar op. Dat werkt perfect, gaat ook nog iedere dag mee met de backup. Het zou me geen fijn gevoel geven dit extern uit te besteden aan een app.

  11. 1Password heeft ook een (prijzige) handige OSX app en met al je iDevices is dat wel erg handig… heeft SecureSafe dat dan ook??

  12. @Mauze: Uit het artikel: “Het voordeel daarvan is dat je de wachtwoorden ook vanaf de webbrowser en bijvoorbeeld Android-toestellen kan benaderen met je inloggegevens.”

  13. Ben een zeer tevreden gebruiker van iAccounts.

  14. Waar we op wachten zijn niet allerlei concurrerende wachtwoordapps
    Maar een extensie op systeemniveau die de opgeslagen eachtwoorden uniform in (elke) app of ww-dialoog injecteert

  15. Hoe doe je dat? Ik gebruik nu Strip password Manager omdat dat de best beveiligde app is, bevalt prima, maar liever nog heb ik een eigen domein zonder server. @Thomas:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.