FaceTime Plus: Chatroulette met FaceTime-adressen

De webapp FaceTime Plus laat je FaceTime-gesprekken voeren met wildvreemden. Er zijn wel risico's.
Bastiaan Vroegop -

FaceTime PlusGebruiken jullie Chatroulette nog? De chatdienst was in 2010 een grote hype, maar lijkt inmiddels wat op de achtergrond verdwenen. Onder iPhone-gebruikers is dat wellicht niet gek: een officiële app is er niet en het duurde in 2010 niet lang tot een veelgebruikt alternatief door Apple uit de App Store werd gehaald. De nieuwe dienst Facetime Plus biedt wellicht uitkomst. Hiermee is het mogelijk om net als in Chatroulette te spreken met totaal willekeurige mensen. Hiervoor wordt niet een speciale dienst gebruikt, maar Apple’s FaceTime.


FaceTime Plus is een webapp waarbij je jouw FaceTime-mailadres kunt invullen. Vervolgens word je naar een pagina gebracht waarop je kunt kiezen om een willekeurige andere gebruiker te bellen met FaceTime of om een iMessage te verzenden. Wil je verder FaceTimen met een ander, dan kun je weer verder husselen met een knop onderaan.

Het gebruik van FaceTime Plus is niet zonder risico’s: je laat je FaceTime-adres achter, wat in veel gevallen ook je veelgebruikte e-mailadres is. Er is altijd een kans dat deze informatie misbruikt wordt door andere gebruikers van de dienst. Hoewel het mogelijk is om je mailadres achteraf weer van FaceTime Plus te verwijderen, hebben al je eerdere bellers dan nog steeds je gegevens.

Je kunt de gevaren van FaceTime Plus inperken door een tijdelijk adres in te stellen. Dit doe je op de iPhone onder Instellingen > FaceTime > Voeg e-mailadres toe. Dit adres kun je na het gebruik van de dienst weer uit je FaceTime-instellingen verwijderen, zodat niemand je er nog op kan bereiken. Het is ook mogelijk om een individuele FaceTimer te blokkeren in iOS 7.

Meer informatie: FaceTime Plus

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 maart 2014 om 9:10
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

  1. Klinkt als linke soep! Ik ga natuurlijk mijn apple-id niet zomaar op een site gebruiken, ook al is het tijdelijk.

  2. Chatroulette was een ‘succes’ omdat je compleet anoniem kon blijven. Behalve op het moment van chatten dan. Als je je FaceTime id. Achterlaat verschilt deze dienst niet van andere websites waar je een profiel aan moet maken.

  3. Leuk, maar…
    Zo ga je ook weer zaken als FaceTime goede doelen bedelen, FaceTime stalken, FaceTime hijgtelefoontjes, -enquetes en marktonderzoek entameren.

    Verder zou ik graag met allerlei interessante gasten als Wouter Bos, Roy Donderds en Maxime Verhagen communiceren maar die twitteren dan weer via hun secretaresse en niet zelf.
    Of ze sturen hun hele adresboek in de c.c. mee (met mij erbij)
    Dus laat eigenlijk maar…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.