Uitgelicht
Apple's oktober-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Zomertijd 2014: weerapps hebben moeite met klok vooruit zetten

De zomertijd heeft in maart 2014 gezorgd voor een foute tijdweergave in Weer, Yahoo Weer, Buienalarm en diverse andere weerapps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

weerapp-zomertijdHet is een vast halfjaarlijks ritueel: checken of iOS de overgang van en naar zomertijd goed heeft overleefd. Mensen die graag naar fouten in iOS speuren kunnen zich dit weekend richten op de weerapps. Zowel de officiële weerapp van Apple als enkele alternatieve weerapps zoals Yahoo Weer hebben de klok nog niet een uur vooruit gezet. Er zijn echter ook genoeg apps die gewoon de juiste tijd aangeven, zoals Regenmelding. Van de foute tijdaanduiding in de weerapp heb je vandaag op zich geen last, want er wordt geen regen verwacht.


yahoo-weer-zomertijdAfgaande op ervaringen in voorgaande jaren verdwijnt het probleem na een paar dagen vanzelf. Grote problemen zoals vorig jaar in de VS, waarbij complete regio’s een foute tijd te zien kregen, zijn er niet. Wie slim is testte vandaag al de wekkerfunctie van iOS uit, om zeker te weten dat je op de maandagochtend tijdig naast je bed staat.

In OS X blijkt een wat grotere bug te zitten, die ervoor zorgt dat afspraken die op 30 maart zijn gepland twee uur worden verschoven. De fout doet zich alleen voor als je een eerder gemaakte afspraak hebt verplaatst naar 30 maart. Had je een eetafspraak om 19:00 uur, dan zal ‘ie om 21:00 uur in de agenda staan (maar alleen als je de afspraak hebt verplaatst). Het probleem komt voor in OS X 10.9.2.

En voor wie zich nog afvraagt of de klok vooruit of achteruit moet: in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart 2014 is de klok een uur vooruit gegaan. De klok in iOS past zich (bij de meeste mensen) automatisch aan, zodat je in feite niets hoeft te doen. Toch loont het de moeite om even te checken, want elk jaar zijn er op de honderdduizenden mensen waarbij het goed gaat toch een paar uitzonderingsgevallen, zodat bijvoorbeeld een herhalend alarm te laat afgaat.

Met dank aan tipgever Karel van Spaendonck

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.