Rufus Cuff: absurd grote smartwatch heeft nog steeds iPhone nodig
Wat komt er ná de smartwatch? Volgens de makers van Rufus Cuff hebben zij de toekomst in handen met deze Wrist Communicator. Het grote verschil met bestaande smartwatches is dat de Rufus Cuff niet kiest voor zo klein en compact mogelijk, maar juist het omgekeerd. Het plan is om een zo groot mogelijk scherm comfortabel om je pols te kunnen dragen. De Rufus Cuff heeft een 3-inch scherm, bijna net zo groot als die van de iPhone 4.
Uiteindelijk is het de bedoeling om de huidige smartphones te vervangen, maar zover is het nog niet. De Rufus Cuff heeft voorlopig nog een iPhone nodig voor de internetverbinding. Zou het werken? Een smartwatch die zo groot is dat je geen smartphone meer op zak hoeft te dragen? Voor $249 plus verzendkosten kun je het zelf ervaren.
Qua uitvoering ziet de Rufus Cuff er strak uit. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de ambities van Rufus Labs, de makers van het horloge. Op dit moment is 200.000 dollar nodig via Indiegogo en met nog acht dagen te gaan lijkt dat nipt te gaan lukken. Halen ze meer dan 200.000 of zelfs meer dan 1 of 2 miljoen dollar op, dan zullen er meer kleuropties en een goede doelen-versie worden uitgebracht. Bovendien wil Rufus Labs dan een deel van de opbrengst beschikbaar stellen aan goede doelen die werken aan de bestrijding van ziekten, honger en discriminatie. Maar zover is het nog lang niet.
Wat opvalt is dat je de Rufus Cuff niet op de traditionele manier aan de buitenkant van je pols hoeft te dragen, maar dat je het beeldscherm ook naar de binnenkant van je pols kan draaien. Vanaf je pols verstuur je berichten en kun je telefoneren, mits er verbinding is met een smartphone (dat mag ook een Android-toestel zijn). In de Rufus Cuff vind je een ingebouwde microfoon, speaker, camera, accelerometer en gyroscoop. Aan de softwarekant zitten er een webbrowser en een touchscreen-toetsenbord in. Het apparaat zelf maak je vast aan een siliconen polsbandje in vijf kleuren. En om de batterij te sparen is er gedacht aan Bluetooth 4.0. Je gebruikt de Rufus Cuff in landscape-modus, zodat er meer ruimte is voor het toetsenbord.
Het doel van Gabe Grifoni, CEO en medeoprichter van Rufus Labs, is dat de mobiele telefoon straks een hub wordt. Een soort thuisrouter die alleen maar informatie doorstuurt naar andere apparaten. Het uiteindelijke doel is een heel ecosysteem van apparaatjes die je smartphone, sleutels, portemonnee en andere dagelijkse objecten kunnen vervangen. Deursloten, betaalkaarten en allerlei andere apparaten kun je ook bedienen met technologie. Als je besluit om de Rufus Cuff in huis te halen, dan moet je er rekening mee houden dat hij pas rond september 2014 op de deurmat ploft.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 12 reacties