Xtorm SolarBooster zonnepaneel laadt twee iPhones tegelijk op
Als je komende zomer gaat kamperen of naar een muziekfestival gaat zit je met één groot probleem: je iPhone opladen kan niet overal. Laat staan dat je ook nog een iPhone én een iPad wilt opladen. Een iPhone-hoesje met zonnecellen schiet al snel te kort. De Nederlandse fabrikant Xtorm denkt de oplossing te hebben gevonden met een hoog rendement-zonnecellenpaneel van 11 Watt, die je kunt vastmaken aan een rugzak, tent of fiets: de SolarBooster. Wanneer je het zonnepaneel niet gebruikt, vouw je het op. De output van de SolarBooster is 2 Ampere, genoeg om twee iPhones of een iPhone en een tablet gelijktijdig op te laden.
Een gemiddelde smartphone is in 2,5 uur volledig opgeladen en daarna kun je meteen doorgaan met het opladen van eventuele reservebatterijen, zodat je ook op regenachtige dagen nog wat oplaadpower achter de hand hebt. Zo kun je een hele vakantie doorbrengen zonder ooit een stopcontact nodig te hebben.
Lees ook: Op vakantie met iPhone en iPad.
De SolarBooster meet 16 x 26 x 3 cm en weegt 600 gram en is dus nog goed weg te stoppen in tas of rugzak. Het paneel kost €89. Voor wie zonder stopcontact wil opladen is er trouwens nog een ander alternatief: opladen via je campingkookpot. Maar dan moet je iPhone-batterij wel net leeg zijn op het moment dat je wilt gaan koken.
Meer info: Xtorm Solarbooster (€89)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
600 gr?! Dat is een enorm extra gewicht om mee te nemen in je rugzak als je gaat hiken! Bij hiken geldt dat alles wat je niet hoeft mee te nemen meegenomen is. Ik loop zelf altijd met maximaal 6 kg op mijn rug. Dan is 600 gram 10% extra.
Werkt het ook als je vier uur langs de lijn van een voetbalveld staat om naar een wedstrijd te kijken?
Ja.
Werkt ook met een Nokia Lumia zo te zien 😉
Lijkt mij wel ideaal, misschien dat ik er eentje ga kopen.
Wat ik me vooral afvraag, is vanaf welk moment de panelen werken? Alleen in de volle zon of ook als het bewolkt is? Ik heb geen ervaring met zonnepanelen, dus vandaar.
Ik heb de Solartab op kickstarter besteld, deze past perfect bij de design filosofie van apple.
Dat hangt van het type zonnepaneel af, het een is efficiënter dan het andere, maar normaal zou het op een bewolkte dag ook moeten werken, kunstlicht kan vaak een probleem vormen.
Net te laat voor de SolarTab, toen ik je bericht las en naar kickstarter ging waren er nog 20 sec. over 🙁
Wel lijkt het of de SolarTab veel minder capaciteit heeft (min. 5Wp) itt de SolarBooster (11W).
Zou mooi zijn om een vergelijking van beide te zien als de SolarTab leverbaar is.
De Solartab heeft een interne batterij die dan weer super handig is, lekker gedurende de dag laten opladen in de zon (kan ook via het net) en dan heb je er tijdens de avond of nacht nog wat aan, dat heeft dat zonnepaneel waar dit artikel over gaat dan weer niet.
@MartinL: Ook met bewolking en zelfs regen wordt er energie gegenereerd. De betere zonnepanelen zoals deze maar ook bijvoorbeeld zonnepanelen van Goal Zero genereren bij bewolkt/regenachtig weer nog zo’n 40-50% van het maximale rendement. In direct zonlicht en loodrecht naar de zon gericht wordt het meeste rendement behaald.