De miniOne van Meizu blijft een kloon, hoe je het ook bekijkt. Meestal is zo’n kloon eenvoudige namaak met minimale functionaliteit. Als het er maar op lijkt en als je ermee maar kunt bellen, dat is alles. Maar bij de Meizu miniOne is meer aan de hand: deze kloon heeft indrukwekkende specificaties én is heel goedkoop!
Akihabara wist de complete lijst met specificaties te achterhalen. Daaruit blijkt dat de miniOne geschikt is voor GSM/EDGE en WCDMA, er zit een 533 MHz ARM11-processor van Samsung in met 128 MB SDRAM en het geheel draait op Windows CE 6. Bij dat laatste zal Windows Mobile 6 zijn bedoeld en dat is knap want veel fabrikanten van Windows Mobile-toestellen moeten de overstap nog maken. Ook de processor is niet mis: de meeste huidige toestellen komen niet verder dan 300 of 400 MHz. Ook het touchscreen is riant naar hedendaagse maatstaven: 720 x 480 pixels en met een diameter van 3,3 inch. De camera is 3 megapixels aan de achterkant en voor videogesprekken 0,3 megapixels aan de voorkant.
Verder kun je nog Bluetooth, Wi-Fi, een DMB-tuner, GPS en video-output verwachten. Je kunt films afspelen in AVI, MPEG-4 en WMV, die allemaal schermvullend op het display van 720 x 480 pixels te bekijken zijn. Kan het mediamonster van Motorola dat ook? De opslagruimte varieert van 4 tot 16 GB, maar dat wisten we eigenlijk al. De iPhone gaat niet verder dan 8 GB. En de prijs valt voor dat moois erg mee: 190 tot 330 euro.
Toch bekruipt ons de vraag wie er eerder was, omdat het wat al te toevallig zou zijn dat een ontwerper aan de andere kant van de aardbol precies dezelfde ideeën krijgt als Jonathan Ive, de hoofdontwerper van Apple. Apple doet veel in het Verre Oosten. Stel dat Meizu al van plan was om zo’n telefoon te maken. Iemand van Apple zag dat, nam een productschets mee waar Ive wildenthousiast van werd en… de rest is geschiedenis. Het is in dit geval slechts speculatie, maar omdat bijna alle mobiele telefoonproductie in Azië plaatsvindt is het niet zo gek om te denken dat daar straks ook de innovaties vandaan komen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 1 reacties