Phonebook, interactief kinderboeken lezen via de iPhone

PhoneBook is een concept waarmee de relatie tussen ouder en kind versterkt wordt door een kinderboek interactief te maken met behulp van een iPhone.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

PhoneBook: interactief kinderboek samen met de iPhoneJe hebt boeken en je hebt je iPhone. Wat zou er gebeuren als je deze twee zou combineren? Dat moet MobileArt; de bedenker van dit concept, ook gedacht hebben. In hun eerste versie beschrijven ze de relatie tussen ouder en kind. Een van die dagelijkse momenten waarin die versterkt kan worden is tijdens het slapen gaan. Het voorlezen van verhalen aan je kinderen is volgens de makers van dit concept een belangrijk moment om je kinderen iets te leren, maar ook om tijd met je kinderen door te brengen.


Zo hebben ze via de iPhone het interactieve boek bedacht die het mogelijk maakt om interactief samen met je kind bezig te zijn.

PhoneBook beschrijft het idee dat de communicatie van ouders met hun kinderen verbeterd kan worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een iPhone en een papieren boek, waar de iPhone ingeschoven kan worden. Door nu verschillende pagina’s te bekijken zullen op de iPhone verschillende interactieve situaties zichtbaar zijn. Dit kunnen spelletjes zijn of gewoonweg animaties. Spelenderwijs zouden kinderen via PhoneBook dingen moeten leren als tellen, schrijven en praten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Met een (kleine) omweg zou dit systeem nu toch al kunnen werken in de huidige iPhone 3GS en de iPhone 3G. Met de huidige versies moet je handmatig het betreffende boek op de iPhone starten en ‘weet’ de applicatie dat de pagina is omgeslagen door een ‘tilt‘ naar links of rechts. Mooier zou zijn, als de iPhone kan herkennen in welk boek hij geschoven is en direct begint te laden. Nog mooier zou zijn dat de applicatie via bijvoorbeeld bewegingssensoren en een RFID-chip in het boek kan bepalen welk boek het is en op welke pagina het boek zich bevindt.

Het concept geeft ook mogelijkheden voor locatiegebonden toepassingen, zodat als je samen het boek thuis ‘leest’ dat het anders zal gaan dan wanneer je het boek bij opa en oma leest. Het zou zelfs prachtig zijn dat de applicatie bepaalde gegevens van de iPhone van de gebruiker kan gebruiken om te bepalen hoe het verhaal loopt. De iPhone van mama is natuurlijk anders dan die van papa.

Meer informatie: Bekijk de vertaalde beschrijving van MobileArt vertaald uit het Japans voor meer informatie

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.