NLGroeit is een nieuwe iPad-app voor Nederlandse ondernemers. Het belangrijkste onderdeel van de app is de groeiscan, een vragenlijst die informeert over de groeipositie van een onderneming op de gebieden Financiën, Marketing, Netwerk, Strategie, Organisatie, Ondernemerschap en Technologie/product/dienst. Daarnaast biedt NLGroeit artikelen, tips, oefeningen en informatie gericht op het ondersteunen van ondernemers. De app is een initiatief van Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum/Kamer van Koophandel, die jaarlijks rond de 600 ondernemers helpen met training, masterclasses en coaching.
De Groeiscan is bedoeld om ondernemers inzicht in hun onderneming te geven. Met de scan kunnen ze meten in welk stadium van groei hun bedrijf zich bevindt en krijgen ze suggesties om de snelheid van groei te vergroten. Als je de app opent heb je drie opties: ‘Doe de groeiscan’, ‘Help ik loop vast’ en ‘Daag me uit’. Als je op Help ik loop vast of Daag me uit tikt verschijnt er een scherm net allerlei vakken. Bij Help ik loop vast zijn die vast vakken eigenlijk probleemstellingen, zoals “Ik wil weten of mijn product onderscheidend en nieuw is” of “Ik zoek informatie over wet- en regelgeving”. Bij Daag me uit zijn die vakken opdrachten, zoals “Beschrijf je bedrijf over 5 jaar” of “Verkoop jezelf in een minuut”.
Als je bij deze onderdelen op een probleem of opdracht tikt is het bijgevoegde antwoord bijna altijd een doorverwijzing naar een online artikel of een website van een partner van de initiatiefnemers. Nu is dat op zich nog niet zo’n probleem -er wordt naast commerciële bedrijven ook doorverwezen naar officiële partijen zoals Agentschap NL- maar het is wel jammer dat je voor meer informatie altijd wordt omgeleid naar de desbetreffende website. Dat je de app steeds moet verlaten maakt het bladeren en rondneuzen behoorlijk lastig, en geeft NLGroeit weinig voordelen op een website. De groeiscan is gelukkig wel native, maar de persoonlijk tips die uit de scan voortvloeien zijn dezelfde vakken met doorverwijzingen en omleidingen als bij ‘Help ik loop vast’. Het idee achter de app is goed, maar daar moeten de ontwikkelaars toch nog beter over nadenken.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties