Publieke omroep lanceert vijf nieuwe radio-applicaties voor de iPhone
De publieke omroep heeft vandaag vijf nieuwe radio-applicaties voor de iPhone uitgebracht. Radio 1, 2, 4, 5 en 6 zijn nu als aparte iPhone-applicatie te installeren en daarnaast heeft de al langer bestaande applicatie 3FM een update gekregen. Installeer je bijvoorbeeld de applicatie van Radio 1, dan krijg je bij het opstarten te zien wat er op dit moment speelt. Na een paar seconden bufferen begint de radiostream te spelen.
Via knoppen onderin het scherm kun je vervolgens anderen vertellen naar welk radioprogramma je luistert. Twitter, Facebook, Hyves en e-mail worden hierbij ondersteund. Je kunt de complete programmagids voor vandaag en morgen bekijken of met de Back-knop bladeren naar een overzicht wat er op dit moment te horen is op de radiozenders 1 t/m 6 en FunX. Alle andere radio-applicaties van de publieke omroep werken op dezelfde manier.
In feite hoef je alleen de applicatie van je favoriete zender te installeren, want vanuit het radiozenderoverzicht start je probleemloos de stream van alle andere radiozenders, waarbij je ook de betreffende programmagids van die betreffende zender te zien krijgt. Het gaat er dus maar net om welk icoontje je het liefst op je springboard wil hebben staan en welke zender je bij het opstarten van de applicatie het liefst als eerste wilt horen. Je zit niet vast aan het actuele programma op een bepaalde zender, want via themakanalen en fragmenten kun je ook eerder uitgezonden radioprogramma’s terugluisteren. Bij radio 2 vind je hier bijvoorbeeld ook de Top 2000 en Radio 2 in Concert.
Voor Radio 6 is de iPhone-applicatie een uitkomst, omdat je deze alleen via DAB kunt beluisteren (de zender heeft geen FM-frequentie). Radio 6 is de publieke soul- en jazz-zender van Nederland. Overigens kun je alle genoemde radiozenders, inclusief Radio 6, ook als audiostream beluisteren via je mobiele browser door naar m.omroep.nl te gaan. Wie toch liever een aparte applicatie heeft, kan in de App Store terecht:
Alle applicaties zijn gemaakt door Martijn Thé en Jorn van Dijk.
Met dank aan de vele tipgevers!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 35 reacties