Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau NPD blijkt dat het iPhone OS in de Verenigde Staten is ingehaald door Android OS, als het om het aantal gebruikers gaat. Dat zat er natuurlijk al aan te komen: er zijn veel meer verschillende toestellen met Android OS. In een land met meer dan 300 miljoen inwoners is een enquete onder 150.000 deelnemers misschien geen waterdichte steekproef, maar volgens deze cijfers heeft Android OS een marktaandeel van 28 procent. Dit maakt Android, na RIM (36 procent), de op een na grootste van Amerika. Het aandeel van de iPhone is 21 procent.
Hiermee heeft Apple nog steeds éénvijfde deel van de Amerikaanse smartphonemarkt in handen. Als we buiten de Amerikaanse grenzen kijken is ook goed te zien hoe populair de iPhone is. Tim Cook, COO van Apple, bracht vorige maand nog opbeurende cijfers naar buiten. Er werd een groei ten opzichte van vorig jaar van 474% in Azië geconstateerd, in Japan 183% en in Europa werden er 133% meer iPhone’s verkocht dan het voorgaande jaar. “De vraag naar iPhone’s is nog steeds enorm”, constateerde Cook toen.
Maar de grote winnaar is natuurlijk de consument. Hoe meer concurrentie, hoe beter – en aan concurrentie is er geen gebrek. RIM is met BlackBerry OS 6 voornemens om Apple en Android de mond te snoeren. De huidige marktleider hoopt haar nieuwe OS in de zomer te lanceren. Microsoft grijpt met Windows Phone 7 haar laatste kans om nog een rol van betekenis te gaan spelen en door de overname van HP is ook Palm weer nieuw leven ingeblazen. Met de aankondiging van de volgende generatie iPhone in het vooruitzicht, lijkt de strijd voorlopig nog niet gestreden.
Bron: 9to5Mac
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 92 reacties