De nieuwe FLIR One infraroodcamera klik je gemakkelijk op de iPhone

De nieuwe infraroodcamera van FLIR zit niet meer verwerkt in een iPhone-case, maar sluit je gemakkelijk aan op ieder iDevice met een Lightning-poort.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Flir-One-in-gebruik
De infraroodcamera van de eerste FLIR zat nog verwerkt in een iPhone 5-case. Die fout maakt het camerabedrijf geen tweede keer. De nieuwe versie van de FLIR One is nu beschikbaar en is gemakkelijk op de Lightning-poort te klikken.


Het team van FLIR zal flink gebaald hebben toen ze hun iPhone 5/5s case met infraroodcamera op de markt brachten. Vlak daarna startte Apple namelijk de verkoop van de grotere iPhone 6. Niet zo gek dus dat de FLIR One for iOS nu een dongel is, die je aansluit op ieder toestel met een Lightning-poort. Verder zijn er geen draden of cases nodig, wat de FLIR One heel draagbaar maakt.

Twee camera’s, één video

FLIR-One-iOSVia twee camera’s brengt de FLIR One de temperatuur van je omgeving in beeld met een resolutie van 640×480 pixels. Dat is een flinke upgrade ten opzichte van het eerste model, die het moest doen met een viermaal lagere resolutie. In het kleine kastje zit naast een infraroodcamera ook een 350 mAh-batterij, zodat de FLIR de accu van je toestel niet leeg trekt.

Via de app bekijk je het beeld van de camera, waarbij kleuren de temperatuur aangeven. Je kunt de verschillende temperaturen beter waarnemen door filters toe te passen.

Meer dan een hebbeding(?)

Behalve dat het een geinig hebbeding is, komt de FLIR One van pas als je een kamer wilt controleren op isolatie. Daarnaast kun je het hittebeeld van de camera ook gebruiken om uit te zoeken waar die brandlucht ineens vandaan komt.

Ontwikkelaars kunnen in de nabije toekomst aan de slag met de SDK van de camera, zodat ze er zelf apps voor kunnen maken. De FLIR One for iOS is nu te bestellen via de website van FLIR. Zij versturen de camera’s via Amazon naar Nederland, België en andere Europese landen voor 199 pond, wat neerkomt op 280 euro.

Reacties: 10 reacties

  1. wat een heerlijk duur totaal nutteloos apparaat

  2. Het apparaat kost 199 pond en geen dollar dus ongeveer 289 euro.. Afhankelijk wat de koers doet natuurlijk…
    (Red.) Aangepast.

  3. Wel leuk om bv. je buurmans kruipruimte of zolder te checken op het kweken van tomaten planten, als je sterke tomatenlucht ruikt;-)

  4. Als je bedenkt dat een stand-alone FLIR TG165 camera ruim €600 kost valt die prijs nog wel mee.
    Maar ik vraag me af wat hun doelgroep is. Iemand die zoiets (vaak) nodig heeft zal eerder een specifieke device gebruiken dan een iPhone met opzetstukje…

  5. Origineel geplaatst door Mobieler
    wat een heerlijk duur totaal nutteloos apparaat

    Het is een uiterst zinvol apparaat als je veiligheidscontroles uitvoert op bij voorbeeld elektrische installaties zoals meterkasten. Een slecht contact springt er uit lang voordat de zaak te heet wordt. Controleren van isolatie van je huis is een andere toepassing die je behoorlijk in de buidel kan schelen. En het is werkelijk niet duur voor een apparaat als dit.

  6. Moet het niet thermische camera zijn ipv infrarood…

  7. Werk het ook in het pikdonker?

  8. @Michal: Ja. In tegenstelling tot infraroodcamera’s of restlichtversterkende camera’s, werken thermische camera’s ook in volledige duisternis.

    Afhankelijk van het klimaat en weersomstandigheden heeft deze sensor een bereik van 100ft/30m.

  9. @ruben: Infrarood camera is toch het zelfde als een thermische camera?

  10. Goedkoop is anders, maar lijkt mij dat het al snel een zinvolle investering is.
    Als binnenkort-woningbezitter wordt je natuurlijk wel altijd geinformeerd: Ja goed geisoleerd, dubbelglas, ditjes en datjes.
    Lijkt mij hiermee makkelijk te controleren! Waar verlies ik mijn warmte en wat zou ik wellicht beter moeten isoleren.

    Voor IT-ers heel nutting om te kijken hoe goed de warmte wordt afgevoerd bij computers/servers e.d.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.