Augurkenkoning

Weekend kijktips: Shrinking, Augurkenkoning, Kung Fu Panda 4 en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Shrinking (seizoen 2)

Jimmy worstelt met het verlies van zijn vrouw terwijl hij ook gewoon vader, vriend en therapeut is. Hij besluit het roer om te gooien en geen blad meer voor de mond te nemen. Kan hij zichzelf helpen door anderen te helpen? Zal zijn leven er beter door worden? Het eerste seizoen met Harrison Ford en Jason Segel werd goed ontvangen. Is seizoen 2 ook weer zo grappig?

Bekijken: Shrinking op Apple TV+

Familia de Medianoche / Midnight Family (2024)

Marigaby is overdag geneeskundestudent, maar ‘s avonds redt ze levens met haar gezin in de risicovolle privé-ambulancewereld in Mexico-Stad. De druk in beide werelden dreigt haar te veel te worden, maar Marigaby doet er alles aan om op de been te blijven.

Bekijken: Familia de Medianoche op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Nemesis (seizoen 1)

Sylvia van Maele, officier van justitie in Den Haag, bundelt haar krachten met Lars van de FIOD in de strijd tegen financiële misdaad: een schaduwwereld vol brievenbusfirma’s, doodlopende paper trails en internationale belastingregels die gebogen en gebroken worden. Wanneer de grens tussen haar persoonlijke en professionele leven vervaagt, moet Sylvia op haar intuïtie vertrouwen om te overleven. Fans van Nederlandse series komen aan hun trekken met deze nieuwe serie.

Rivals (seizoen 1)

Deze serie, gebaseerd op de bestseller van Jilly Cooper, speelt zich af in de Britse tv-wereld in 1986. Er is ontzettend veel rivaliteit plaats, met alle gevolgen van dien. De hoofdrollen zijn voor David Tennant en Aidan Turner.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films
🍿 HBO Max: vanaf slechts €5,99 per maand


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

De Mooiste Dag

Katja Schuurman heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe Nederlandse romcom De Mooiste Dag. Het verhaal draait om schrijfster Jasmijn, die met een writersblock kampt, na een dodelijk ongeval waar zij de schuldige van was. Als ze merkt dat de brieven die ze aan Wim, de weduwnaar van het slachtoffer, schrijft niet meer afdoende zijn, besluit ze naar zijn hotel in Marokko te vertrekken.

The Lincoln Lawyer (seizoen 3)

Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière — en zijn bekende Lincoln — weer op als hij een moordzaak aanneemt. De serie was in 2022 en 2023 een gigantische hit en werd door kijkers vol enthousiasme ontvangen.

Lonely Planet

Een schrijver die sinds kort weer vrijgezel is, krijgt tijdens een idyllische schrijversretraite in Marokko een onverwachte band met een jongere man die zijn leven heroverweegt.

Starting 5 (2024)

In deze meeslepende sportserie worden Jimmy Butler, Anthony Edwards, LeBron James, Domantas Sabonis en Jayson Tatum gevolgd tijdens het NBA-seizoen van 2023-2024.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Jimmy (2024)

Een Nederlandse horrorfilm. Wanneer een vriendin van Dilara wordt vermoord, keert ze terug naar haar geboortedorp. Ze krijgt het gevoel dat de beruchte dorpsgek Jimmy wraak wil nemen op de vriendinnengroep. Een true crime podcast met Jimmy’s stem verschijnt: hoe langer je luistert, hoe groter de kans dat hij achter je aankomt. Na een nieuwe moord tijdens een rave weet Dilara het zeker: zij is het volgende doelwit.

Brothers (2024)

Josh Brolin en Peter Dinklage zijn te zien in de nieuwe actiekomedie Brothers op Amazon Prime Video. Ze spelen twee criminele tweelingbroers. Tijdens een gevaarlijke roadtrip waarin van alles misgaat probeert een van de twee zijn leven te beteren, terwijl de ander juist nog wel even door wil gaan. Benieuwd? De film is vanaf donderdag 17 oktober te zien.


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

The Confidante (2024)

Na de terreuraanslagen in Parijs sluit Christelle zich aan bij een groep overlevenden… maar haar connectie met de ramp is niet wat hij lijkt.

The Shining (1980)

Griezelen alsof het weer 1980 is. Jack Torrance wordt krankzinnig en terroriseert zijn vrouw en zoontje als ze in een verlaten en griezelig hotel gaan wonen tijdens de wintermaanden. Ook te zien op Netflix en Prime Video.

Found (seizoen 1)

Elk jaar worden in de VS ruim 600.000 mensen als vermist opgegeven. Van deze gemelde gevallen bestaat meer dan de helft van de vermiste mensen uit gekleurde mensen, die te gemakkelijk door het systeem worden verwaarloosd. Gabi Mosely, zelf een voormalige vermiste persoon, is nu gespecialiseerd in PR en leidt een crisismanagementteam dat deze vermiste mensen opspoort. Maar zonder dat iemand het weet, verbergt Mosely zelf een duister geheim.

Deadly Influence: The Social Media Murders (2024)

Ontvouwt schokkende waargebeurde misdaadverhalen waarbij influencers en digitale gemeenschappen in het sociale medialandschap betrokken zijn.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma\’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio\’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Funny Woman

Wanneer de geestige Barbara Parker haar stem vindt in stand-upcomedy, beslist ze om Blackpool te verlaten en trekt ze naar Londen om een carrière te beginnen in de door mannen gedomineerde comedywereld van de jaren zestig.

Kung Fu Panda 4

Po groeit uit tot de nieuwe spirituele leider van de Vredesvallei. Voor het zover is gaat hij op zoek naar zijn opvolger als Drakenkrijger, maar dan duikt de schurk Kameleon op.

Klitschko: More than a Fight

Vitali Klitschko, van bokskampioen tot burgemeester van Kiev, leidt de verdediging van de stad tegen de Russische invasie in 2022. Hij laat zijn transformatie zien en zijn inspanningen naast broer Wladimir om Oekraïne te steunen tijdens de oorlogscrisis.

Devils

In 2011 is het hoofd van handel van de Londense NYL-bank, Massimo Ruggero, betrokken bij een schandaal. De plotselinge dood van een collega zet alles op zijn kop. Massimo is vastbesloten om de waarheid te achterhalen en ontdekt een stille oorlog achter de Europese crisis.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

De Augurkenkoning (seizoen 3)

De markante Oos Kesbeke staat aan het roer van zijn gigantische tafelzuurimperium. Met zijn onmiskenbaar Amsterdamse mentaliteit regeert hij in zijn fabriekshal: trots als een pauw en zonder blad voor de mond. Maar tijden veranderen en zijn zoons Camiel en Silvian, de augurkenprinsen, moeten worden klaargestoomd om de zaak op termijn over te nemen. De eerste twee afleveringen van seizoen 3 zijn nu op Videoland te zien.

Augurkenkoning

Evil (seizoen 2)

Ook te zien bij SkyShowtime. Forensisch psycholoog Kristen gaat samenwerken met een priester in opleiding en een techneut. Samen zoeken ze naar verklaringen voor bijzondere gebeurtenissen, zoals vermeende wonderen en mensen die bezeten lijken te zijn door de duivel. Kunnen ze de gebeurtenissen verklaren of zijn er toch hogere of duistere machten aan het werk?

Gestrand op Honeymoon Island België

Acht singles worden onder de tropische zon met elkaar gematcht en worden vervolgens aan hun lot overgelaten op een onbewoond eiland. Doorstaan ze de ontberingen en houden ze het met elkaar uit?


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Late Night with the Devil (2023)

De horrorfilm Late Night with the Devil was in Nederland een lange tijd niet te zien. Het verhaal speelt zich af in 1977. We volgen Jack Delroy (David Dastmalchian, eerder o.a. te zien in Oppenheimer), de presentator van een late-night talkshow. Als hij een Halloween-special voorbereidt, laat hij daarmee het kwaad los in de Amerikaanse huiskamers.

Fucking Åmål (1998)

Bekende film, nu te huur bij Pathé Thuis. In het Zweedse dorpje Åmål is vrijwel niets te beleven. De 14-jarige Agnes is er nog maar net komen wonen, maar vindt geen aansluiting bij haar leeftijdgenoten. Op haar computer houdt ze een dagboek bij, waaraan ze haar diepste gevoelens toevertrouwt.

Holland Pop 1970

In juni 2020 was het 50 jaar geleden dat het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam plaatsvond. Dit festival, dat bekend stond als het Europese antwoord op Woodstock, was een mijlpaal in de Europese muziekgeschiedenis. Het was het eerste grootschalige evenement in Europa waar bezoekers ook op het festivalterrein konden overnachten. Bijna 100.000 mensen kwamen gedurende drie dagen samen op het festivalterrein, gedreven door een sfeer van love, peace and happiness, om te luisteren naar legendarische bands als Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd. In deze documentaire over dit historische evenement worden onder andere de voormalige organisatoren geïnterviewd en verzamelt Ferri Ronteltap archiefbeelden om een levendig beeld te schetsen van deze bijzondere periode in de geschiedenis van de muziek.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.