Uitgelicht
Apple's oktober-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Nemesis-serie op Disney Plus

Weekend kijktips: Scream, Nemesis, Louder en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Familia de Medianoche / Midnight Family (2024)

Marigaby is overdag geneeskundestudent, maar ‘s avonds redt ze levens met haar gezin in de risicovolle privé-ambulancewereld in Mexico-Stad. De druk in beide werelden dreigt haar te veel te worden, maar Marigaby doet er alles aan om op de been te blijven.

Bekijken: Familia de Medianoche op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Nemesis (seizoen 1)

Sylvia van Maele, officier van justitie in Den Haag, bundelt haar krachten met Lars van de FIOD in de strijd tegen financiële misdaad. Dit is een schaduwwereld vol brievenbusfirma’s, doodlopende paper trails en internationale belastingregels die gebogen en gebroken worden. Wanneer de grens tussen haar persoonlijke en professionele leven vervaagt, moet Sylvia op haar intuïtie vertrouwen om te overleven. Disney heeft al heel wat promotie gemaakt voor Nemesis, dus we hebben hoge verwachtingen.

Rivals (seizoen 1)

Het is 1986 en de economie van Groot-Brittannië bloeit. ‘Rivals’, de langverwachte verfilming van de bestseller uit Jilly Coopers Rutshire Chronicles, speelt zich af in de meedogenloze wereld van tv, waar de kapsels volumineus zijn en de ambities torenhoog. Er worden deals beklonken in zowel bestuurskamers als in slaapkamers en niemand weet zeker wie er aan het langste eind trekt. Kan ware liefde ontluiken als elke man en vrouw uit eigenbelang handelt?


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films
🍿 HBO Max: vanaf slechts €5,99 per maand


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Scream (1996)

De vier overlevenden van Woodsboro willen in New York een frisse start maken, maar de beruchte moordenaar Ghostface is ze achternagekomen en rust niet totdat hij ze vermoord heeft. Ook Scream 2 uit 1997 is te zien bij Netflix.

The Lincoln Lawyer (seizoen 3)

The Lincoln Lawyer is een meeslepende Netflix-serie gebaseerd op de boeken van Michael Connelly. Het verhaal volgt Mickey Haller, een charismatische advocaat die zijn praktijk runt vanuit de achterbank van zijn Lincoln-auto. De serie combineert spannende rechtbankdrama’s met complexe persoonlijke verhalen, waarbij Haller altijd op het randje van de wet balanceert om zijn cliënten te verdedigen. Seizoen 1 en 2 werden door kijkers enthousiast ontvangen. Het derde seizoen staat nu voor je klaar.

De Mooiste Dag

Katja Schuurman heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe Nederlandse romcom De Mooiste Dag. Het verhaal draait om schrijfster Jasmijn, die met een writersblock kampt, na een dodelijk ongeval waar zij de schuldige van was. Als ze merkt dat de brieven die ze aan Wim, de weduwnaar van het slachtoffer, schrijft niet meer afdoende zijn, besluit ze naar zijn hotel in Marokko te vertrekken.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Brothers (2024)

Josh Brolin en Peter Dinklage zijn te zien in de nieuwe actiekomedie Brothers op Amazon Prime Video. Ze spelen twee criminele tweelingbroers. Tijdens een gevaarlijke roadtrip waarin van alles misgaat probeert een van de twee zijn leven te beteren, terwijl de ander juist nog wel even door wil gaan. Benieuwd? De film is vanaf donderdag 17 oktober te zien.

Somos Oro (seizoen 1)

Vanessa en Marilú besluiten de verwarde wereld waar ze vandaan komen achter zich te laten en gaan het systeem verslaan, ongeacht de gevolgen. Maar wanneer ze eindelijk de vruchten van hun ‘werk’ beginnen te zien, realiseren ze zich dat de rotzooi soms niet in de omstandigheden zit, maar in henzelf.

Medina: El Estafador de Famosos (seizoen 1)

“Medina” is een mysterieus personage dat de afgelopen 20 jaar tientallen tv-persoonlijkheden heeft opgelicht door zich voor te doen als een voormalige collega met een persoonlijk drama. Niemand is er tot nu toe in geslaagd om hem te vinden, maar Jorge Ponce gaat het proberen met deze documentaire. Is een komiek de juiste persoon om jacht te maken op de grootste zwendelaar van beroemdheden in Spanje, of is er meer dan één bedrieger in deze serie?


Bij veel providers kun je extra profiteren als je naast je mobiele abonnement ook internet, telefonie en digitale televisie afsluit. Bij deze providers kun je onder andere terecht ⬇️

HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

LOUDER: The Soundtrack of Change

LOUDER: The Soundtrack of Change is een krachtige documentaire uit 2024 die de cruciale rol van muziek in sociale en politieke bewegingen onderzoekt. Onder leiding van regisseur Ava DuVernay neemt de film de kijker mee op een reis door verschillende decennia waarin muziek een katalysator was voor verandering, van de burgerrechtenbeweging in de jaren ’60 tot de hedendaagse protesten voor gelijkheid en rechtvaardigheid.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma\’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio\’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Drive Away Dolls (2024)

Jamie heeft spijt van de breuk met haar vriendin, terwijl Marian moet ontspannen. Op zoek naar een nieuwe start beginnen de vriendinnen aan een roadtrip naar Tallahassee. Het gaat snel mis als ze een groep onbekwame criminelen tegenkomen.

Ibiza Narcos (seizoen 1)

Ibiza Narcos is een spannende Britse serie van Sky die zich afspeelt op het zonnige, maar verraderlijke eiland Ibiza. De show combineert de bruisende wereld van feestgangers en de ondergrondse wereld van drugscriminaliteit, geïnspireerd door ware gebeurtenissen.

De serie volgt de opkomst van een groep Britse criminelen die naar Ibiza verhuizen om de lucratieve handel in drugs te domineren. Ze raken verwikkeld in gevaarlijke situaties, waarbij rivaliserende bendes, politie-invallen en verraad op de loer liggen. Terwijl het leven op het eiland op het eerste gezicht paradijselijk lijkt, laat Ibiza Narcos de duistere kant van dit populaire vakantieoord zien.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Paul goes to Hollywood

De Britse chef-kok Paul Hollywood maakt een roadtrip van New York naar Los Angeles. Onderweg geniet hij van de omgeving en kookt hij met een aantal bekende gezichten.

De club van Sinterklaas en de Wensfabriek (2024)

Danspiet wordt over twee dagen 25 jaar en krijgt van Sinterklaas een speciaal cadeau: een wensmunt! Met deze munt kan Danspiet een wens laten uitkomen in de wensfabriek. Maar de meiden van KADO ontdekken ook het geheim van deze wensfabriek. Ze pikken stiekem een paar munten van Sinterklaas. Wat ze alleen niet weten, is dat pakjesavond hierdoor in gevaar komt.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Sometimes I think about dying

Fran vindt dat ze een saai leven heeft en fantaseert over manieren waarop ze dood zou kunnen gaan. Wanneer Fran op kantoor een aardige nieuwe collega ontmoet, kruipt ze langzaam een beetje uit haar schulp.

Puppy Love

Na een rampzalige eerste date beloven Nicole en Max elkaars nummers te verliezen totdat hun honden een liefdesmatch vinden. Nicole en Max, die hilarisch niet bij elkaar passen, worden gedwongen om verantwoordelijke co-ouders te worden, maar vinden uiteindelijk zelf de liefde. Ook te zien bij Prime Video.

De Middagvrouw (2023)

De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren 20 van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden. Ze werkt als apothekersassistent als ze Karl ontmoet, de liefde van haar leven. Terwijl ze dromen over een toekomst samen, rukt het naziregime op en komt Karl plotseling om het leven. Gebroken van verdriet herpakt Helene zich en ontmoet Wilhelm, die smoorverliefd op haar is. Wilhelm helpt haar wanneer hij achter haar afkomst komt, maar langzaam verandert zijn houding en blijken hun opvattingen sterk te verschillen. Ze krijgen samen een zoon, die Helene grotendeels alleen opvoedt. Het moederschap valt haar zwaar en ook het verloochen van haar afkomst kost haar steeds meer moeite. Wanneer de oorlog ten einde is, neemt ze een rigoureus besluit.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.