Trygger Camera Case: een polarisatiefilter voor je iPhone-camera

De Trygger Camera Case heeft een polarisatiefilter die over de lens van je iPhone past, waardoor je mooiere foto's kunt maken. Een slider laat je de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten aanpassen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TryggerFotografen gebruiken al lange tijd polarisatiefilters om schitteringen uit foto’s te halen en kleuren te versterken, wat kan leiden tot mooiere foto’s. De Trygger Camera Case zorgt ervoor dat je dit ook kunt doen met al je iPhone-foto’s: deze case heeft een klepje aan de achterkant, met daarin een polarisatiefilter die precies over de lens van je iPhone schuift.


Omdat het polarisatiefilter op een schuifbare achterkant zit, kun je hem makkelijk aan de kant schuiven wanneer je hem niet wil gebruiken. Aan de zijkant van de filter zit een draaiknop, waarmee je de polarisatierichting kunt aanpassen.

De makers van de Trygger Camera Case zamelen geld in via Kickstarter. Door minstens 45 dollar aan het project te doneren, ben je er van verzekerd dat de case ergens in juli op jouw deurmat ligt. Mits de makers hun beoogde minimumbedrag van 25.000 dollar inzamelen: lukt dit ze niet, dan krijg je geen Trygger case, maar wordt er ook geen geld van je creditcard afgeschreven.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Reacties: 6 reacties

  1. Ziet er goed uit, denk wel dat deze er komt.

  2. Leuk, maar je kan natuurlijk ook gewoon een goedkoop polarisatiefiltertje kopen en voor de lens houden.
    Deze hoes is natuurlijk wel makkelijker/slicker.

  3. Fotografen gebruiken al lange tijd polarisatiefilters om alleen bepaald licht de camera binnen te laten, wat kan leiden tot mooiere foto’s.

    Niet helemaal juist. Een polarisatiefilter kan bepaalde spiegelingen en schitteringen wegnemen, zoals die bv. ontstaan als je door een ruit wilt fotograferen, of een watervlakte tegen de zon in. Bijkomend effect is dat een blauwe lucht mooi diepblauw wordt en dat bepaalde kleuren versterkt worden.

    Aan de zijkant van de filter zit een draaiknop, waarmee je kunt aangeven hoeveel licht er wordt binnengelaten.

    Daarmee regel je niet de hoeveelheid licht, maar de polarisatierichting van het filter, doordat je het filter draait. Dit is belangrijk omdat de polarisatie van het gespiegelde licht afhankelijk is van de positie van de camera tov. de lichtbron (zon) en het spiegelende oppervlak (water, ruit). Afhankelijk van je positie moet je dus het filter wat draaien voor een optimale werking.

    Het is een mooi idee, maar helaas wat aan de dure kant voor iets wat ik op de iPhone niet of nauwelijks zal gebruiken. Bovendien lijkt het er verdacht veel op dat door het schuifsysteem altijd een stukje van de achterkant van je toestel onbeschermd zal zijn.

  4. @Alfred: Dank, heb het artikel op basis van je feedback aangepast. 🙂

  5. @Bastiaan Vroegop: Graag gedaan.

    Overigens kan ik iedereen aanbevelen eens te experimenteren met een polarisatiefilter, met name op “normale” camera’s. De resultaten kunnen verbluffend zijn. Je hoeft daarvoor niet eerst een filter aan te schaffen, de betere zonnebrillen polariseren nl. ook (in ieder geval alle Polaroids en Ray-Bans), dus die kun je ook even voor je lens houden en dan ermee draaien.

    LCD schermen maken ook gebruik van gepolariseerd licht en polarisatiefilters, reden waardoor ze onleesbaar (zwart) worden als je ze door een polariserende zonnebril bekijkt. Maar de IPS techniek van onze iPhones heeft daar geen boodschap aan, die schermen zijn ook mét zonnebril goed afleesbaar!

    Een (Engelstalig) artikeltje wat het effect beschrijft en vooral met voorbeeldfoto’s verduidelijkt, vind je hier: http://www.pixiq.com/article/polarizing-filter

    Op de auto kun je goed het ontspiegelende effect waarnemen, let vooral op de voorruit en de lichtere spiegelingen op de motorkap. Zoals je ziet verricht zo’n filter geen wonderen, de grote spiegelingen worden nauwelijks verminderd.

  6. @Alfred: van Ray-Ban alleen de Ray-Ban P ( P staat voor Poralisatie en staat achter de merknaam op het glas ) zijn meestal de duurdere vanaf € 150,-
    Verder kan ik de Poralisatie absoluut aan bevelen maar dan wel op een gewone camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.