Wil je een afspraak maken bij de Genius Bar, dan moet je voortaan een Apple ID invoeren. Voorheen hoefde je alleen een naam, adres en e-mail in te voeren om een afspraak te boeken. Ook bij het boeken van workshops moet je voortaan je Apple ID invullen. Je krijgt op je profielpagina een lijst te zien van al je afspraken in verleden en toekomst. Het gebruik van Apple ID’s moet de kans vergroten dat mensen komen opdagen op afspraken.
Maar er is meer: het Apple ID wordt steeds meer dé manier om jezelf de identificeren in Apple Store, App Store en de rest van het Apple-ecosysteem. Tegelijk komt Apple ook met alternatieven: met de Touch ID sensor hoef je op de iPhone 5s straks geen wachtwoorden meer in te voeren om aankopen te doen.
De reden om voor afspraken met de Genius Bar een Apple ID te vereisen, zou ook zijn om gebruikers meer controle te geven over hun afspraak. Je kunt op een later moment makkelijker inloggen en de afspraak verplaatsen. Maar voor het Genius Bar-personeel is het ook handig: aan de hand van het Apple ID kunnen ze zien wat een klant eerder heeft gekocht en kan uitleg over de Apple TV achterwege blijven als blijkt dat iemand al vijf Apple TV’s thuis heeft staan. Er is ook in één oogopslag te zien welke supporttickets nog open staan.
In China heeft het verplicht stellen van de Apple ID nog een ander gunstig effect: het voorkomt dat scalpers hun werk kunnen doen. Scalpers zijn mensen die bij de Apple Store grote hoeveelheden iPhones opkopen, waardoor gewone klanten misgrijpen. De afgelopen tijd boekten scalpers enorm veel afspraken bij de Genius Bar, om ze vervolgens met winst te verkopen aan klanten die snel geholpen willen worden.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
dit was al verplicht?
Als het AppleID dan zo belangrijk wordt en er steeds meer privacygevoelige data aan vast zit, waarom werkt dan nog steeds die dubbele authenticatie niet in Nederland??
Google en Dropbox hebben het al en ik merk dat ik daardoor eerder geneigd ben van hun diensten gebruik te maken op openbare/vreemde computers.
vind de service bij apple over het algemeen slecht. medewerkers schieten in de verdediging of gaan in discussie. nergens voor nodig.
heb het mijn ipad meegemaakt, met de iphone en met de mac.
“meneer, hebt u de mac uit amerika gekocht?”
nee, hier bij jullie in de winkel.
oh komt u maar zitten.
dus als het amerika was, kreeg ik geen service en ondersteuning?
apple biedt wereldwijd garantie…
Starttarief Genius Bar minimaal 40 euro. Dat is wanneer je zoals ik eerst 150 km moet reizen om bij de dichtstbijzijnde Genius Bar te komen. De laatste keer koos ik voor Oberhausen en moest ook nog een keer terugkomen omdat een onderdeel niet op voorraad was. Opsturen kon niet. Viel onder garantie maar wel 80 euro onkosten. Hopelijk doet Apple wat aan landelijke spreiding met de Apple Stores. Daar ziet het met ideeën als Haarlem en Den Haag niet naar uit.
@Harko: Eens met je, en ik denk ook wel dat het gaat gebeuren. Ik denk alleen dat ze naar de dichtheid van apple gebruikers kijken. Haarlem en omgeving (Den Haag ook natuurlijk) heeft denk ik veel Apple gebruikers.
Dus ik zou zeggen, spoor je buren aan een iPhone te kopen,…dan wordt de kans op een Apple store bij jou in de buurt groter 😉
Apple doet maar wat. Zeker als er sprake is van dat iets binnen de garantie valt dan mag Apple geen kosten rekenen. Geen onderzoekskosten, geen onkosten helemaal niets. Dus laat je vooral niet naaien..
De vingerafdruk “scan” word opgeslagen ergens in de chip. ( volgens Apple )Niet naar de Apple server of cloud. Hoe kan het dan je er straks aankopen mee kan doen en geen wachtwoord meer nodig hebt etc…
Is dit een serieuze vraag? Of alleen maar weer mensen proberen bang te maken? Ik heb een bankpas van de ABN AMRO, daarnaast een e-dentifier. Als ik geld wil overmaken steek ik mijn pas in e-dentifier, die leest mijn magneetstrip en vervolgens mijn pincode die ik ingeef en alles gaat goed. Kortom: alles gebeurt lokaal: geen verbinding met de ABN of zo. De vingerafdruk werkt straks net zo: er is geen verbinding nodig met een centrale server of cloud.