Blades of Fury is een vechtgame in de klassieke zin van het woord: veel vechten, lekkere combo’s en volop dynamiek. Het spel biedt twee manieren van besturing. Je kunt kiezen voor moves door slepende bewegingen op het scherm te maken, maar je kunt ook virtuele knoppen instellen die je slechts hoeft aan te tikken. Bij een eerste keer spelen zul je wellicht merken dat je de storymode snel uitspeelt, maar het leuke is dat de game tien karakters kent, die allen een andere storymode hebben.
Verwacht geen diepgaand verhaal met grote plotwendingen, maar toch maken de verschillende karakters dit deel van de game net wat uitgebreider en bieden ze bovendien de nodige afwisseling.
Tijdens gevechten kun je luisteren naar de hak-en-kreungeluiden die een game in dit genre kenmerken, maar luister je liever naar rustgevende composities van Mozart uit je eigen afspeellijsten tijdens het afslachten van tegenstanders, dan kan dat ook. De gevechten zijn kort en je kunt de lengte naar eigen wens aanpassen. Zo leent Blades zich uitstekend voor een snel potje knokken in een schoolpauze of het openbaar vervoer – wie wil dat nou niet? Heb je een vriend die de game ook speelt, dan kun je via Bluetooth of Wi-Fi rake klappen uitwisselen.
Wat direct opvalt zodra je de game start is de hoge kwaliteit van de beelden. De hoofdpersonen van Blades of Fury worden met veel detail getoond en er wordt op een uitstekende manier gebruikgemaakt van 3D in de beelden. Zo heeft de game prachtige draaiende achtergronden met gemene monsters of gebrandschilderde ramen in kleurcombinaties waar een groep Tokkies op de kermis bleek tegen afsteekt. Zodra ik m’n iPhone weglegde, kon ik me haast niet voorstellen dat ik op zo’n klein schermpje had zitten spelen, zo goed was de beleving.
Verder valt het op dat de besturing goed werkt. Ik heb inmiddels vele games in handen gehad met knoppen op het scherm en vaak viel dat spel tegen, omdat de besturing niet direct genoeg was (ja Mr. Driller, ik kijk naar jou!). Daar is bij deze game geen sprake van. Je moet wel even opletten dat je timing oké is, want met simpel buttonbashen ga je het niet redden. Weet je echter op tijd te verdedigen en zet je aanvallen netjes in, merk je dat de besturing uitstekend werkt en hoop je dat dit spel een voorbeeld gaat worden voor andere ontwikkelaars.
Conclusie
Blades of Fury heeft een aantal minpunten: zo is de game op Normal wel erg eenvoudig en wist ik veel duels te winnen terwijl ik tegelijkertijd een voetbalwedstrijd op tv keek. Aan de andere kant is Hard fors lastiger en moet je flink ervaring opdoen voordat je hier een serie gevechten winnend weet af te sluiten. Verder mist de game de diepgang van een goed verhaal of strategisch nadenken, maar wie zegt dat dat nodig is bij een lekkere vechtgame? Deze minpuntjes doen uiteindelijk geen afbreuk aan het fijne gevoel dat de game oproept. Blades of Fury is een heerlijk casual vechtertje om even tussendoor te spelen en is zijn geld dan ruimschoots waard.
Info: Blades of Fury
- Ontwikkelaar: Gameloft
- Applicatie: Blades of Fury
- Te koop via: App Store
- Prijs: €5,49
- Geteste versie: 1.0.6
- Bestandsgrootte: 126MB
- Cijfer: 8,5
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 11 reacties