We hebben een iCulture speelt met behoorlijk wat Nederlandse inbreng vandaag. Er is namelijk een officieel spel omtrent 4 en 5 mei uitgekomen en dat is daadwerkelijk leuk genoeg om in deze rubriek te worden opgenomen. Behalve DuifKopter spelen we ook het eveneens Nederlandse Groundskeeper2 van Orangepixel en dat spelletje legt weer een link naar het geweldige platform-vechtspel Blackmoor: ook daarin leg je vanuit een zij-aanzicht vele tegenstanders om.
DuifKopter: game voor 4 en 5 mei
Een officiële game voor de Nederlandse dodenherdenking op 4 mei en bevrijdingsdag op 5 mei: die is er. DuifKopter is ontwikkeld door personen achter KLM Aviation Empire en 99 Bricks en dat talent zie je terug als je het grappig spelletje speelt. In het verzorgde uiterlijk met name, vol leuke menu-animaties en een vrolijke aankleding. Je bent een rood-wit-blauwe fladderaar – we zullen hem maar niet aanzien voor het logo van de PVV – en daarmee bevrijd je elk level drie andere vogels uit kooitjes. Dat doe je door ze aan te tikken en dat doe je weer door te vliegen met kantelbewegingen en tikken op het scherm. In het selecte aantal levels zit de uitdaging hem niet in doodgaan. Dat behoort niet eens tot de opties! Het gaat wel om puzzeltjes. Levels bevatten vogelstangetjes die je omzet om planken te laten draaien die toegang bieden tot een nieuw gebied. Tegelijk kan een andere plank opeens zo in de weg staan, en dus moet je de juiste vogelstangetjes in een goede volgorde raken. Omdat ie helemaal gratis is en een goede bedoeling heeft, raden we hem maar gewoon aan voor even tussendoor.
Downloaden: DuifKopter (gratis, universeel, iOS 7.0+)
Groundskeeper2: pixelheftigheid
Orangepixel is misschien wel de meest hardcore Nederlandse gamesmaker op de iPhone en iPad. Pascal Besteboer blijft maar lekker wegspelende actiespelletjes in vette pixelstijl uitbrengen. Groundskeeper2 is de zoveelste game die je bestuurt met twee pijltjes, een spring- en een schietknop, maar met een verschil: Orangepixel noemt het zelf de simpelste game die ze tot nu toe heeft gemaakt. Het is dan ook een highscore-spelletje, waarin je zo lang mogelijk overleeft tegen tegenstanders die uit de lucht komen vallen. Het doet wat denken aan het eveneens Hollandse Super Crate Box: tegenstanders komen oneindig en jij overleeft het zolang mogelijk, door er overheen te springen en door ze te schieten. Je wordt in leven gehouden door de hartjes waarmee rijkelijk wordt gestrooid, maar ook die zijn niet oneindig. En ook al bevindt de actie van het spelletje zich op één scherm: zo kan er toch een einde aan je poging komen. Daarna zie je op hoeveel procent voortgang je in het spel zit (bijzonder voor een highscoregame!) en deel je de score in de leaderboards. Dan vergelijk je de score met die van je vrienden natuurlijk, zie je dat die enkele kills meer heeft en realiseer je je waar je aan bent begonnen… een verslavende no-brainer.
Downloaden: Groundskeeper2 (€1,79, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)
Blackmoor is de shitnitz
Woorden als shitnitz zijn natuurlijk verboden in een beejte artikel, maar het kwam zomaar in me op om het nieuwe actiespelletje Blackmoor te beschrijven. Het doet denken aan de tijd waar het woord vandaan komt: superslicke cartooneske actiespelletjes als Alien Hominid in Flash of Castle Crashes, later van dezelfde maker. Blackmoor past zo dat rijtje. Het heeft net zo’n lekkere vette tekenstijl, is heerlijk geanimeerd en speelt ook soepel.
Als een van de ridders die je in het spel kiest, begin je aan een bargevecht dat compleet uit de hand loopt en trek je daarna naar verschillende eilanden om de tegenstanders een kop kleiner te maken. Bewapend met vuisten, zwaard (A), springen (B) en jezelf verdedigen (onuitgelegd met een veeg naar onder links in beeld), hak je kleine knotsdragers, rollende Vikings, fladderende kraaien en vuurwerpers in de pan en dat voelt verdraaid lekker in dit spel dat dankzij zijn besturing een goede moeilijkheidsgraad heeft. In totaal telt Blackmoor 16 kaarten, 20 eindbazen, 57 soorten vijanden en willekeurige wapens, uitrusting en huisdieren. De muziek zweept het geheel lekker op en de in-app aankopen zijn optioneel, omdat je ook zonder verder kan hakken. Blackmoor verrast in alle opzichten.
Downloaden: Blackmoor (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties