Een tijdje geleden schreven we over TestFlight, een dienst waarmee ontwikkelaars gemakkelijk beta-applicaties voor de iPhone beschikbaar kunnen stellen. Buzzworks heeft ook zo’n oplossing ontwikkeld, onder de naam Hockey. Hiermee kun je als ontwikkelaar zorgen dat testers de applicatie in handen krijgen, zonder ze lastig te vallen met UDID’s en mobile provisioning-profielen. Het verschil tussen TestFlight en Hockey is dat je bij de laatstgenoemde een eigen PHP5-server nodig hebt en handmatige configuratie moet doen.

Bij Hockey, TestFlight en soortgelijke oplossingen is sprake van ad-hoc distributie. Daarbij worden applicaties beschikbaar gesteld die je nog niet via de App Store kunt installeren.
Meer info: Buzzworks
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Even voor de duidelijkheid: wordt de iTunes Store en/of Apple hier helemaal mee omzeild, of speelt die op de achtergrond nog wel een rol? Als die omzeild wordt, wat houdt die ontwikkelaar dan tegen om zijn uiteindelijke applicatie ook op deze manier te gaan aanbieden? Denk aan de gratis kranten-apps, waar Apple 30% van de abonnementsprijs opeist…
@Johan, dat gaat niet: je kunt maximaal 100 devices betrekken in een ad-hoc distributie. Ook daar heeft Apple wel over nagedacht 🙂
Dit werkt alleen voor testversies. Daarnaast kan een ontwikkelaar maximaal 100 devices hiermee voorzien van software.
Hockey is trouwens al best lang beschikbaar. Ik gebruik het al sinds vorig jaar, ver voordat TestFlight uberhaupt beschikbaar was.
22 Augustus is ie voor het eerst gepost… zie LICENSE.TXT hier: https://github.com/TheRealKerni/Hockey
Dit kan je natuurlijk zelf ook heel goed regelen.
kwestie van 2 links zetten op een HTML/PHP pagina:
http://url/ota/MyApp.mobileprovision
&
itms-services://?action=download-manifest&url=http://url/OTA/MyApp.plist
Een plist kan je maken door Build & archive te gebruiken en dan Distribute in enterprise te kiezen.
Check ook deze link:
http://jeffreysambells.com/posts/2010/06/22/ios-wireless-app-distribution/
Dat eerste is natuurlijk onzin, want alleen de maker bepaalt wat een ’testversie’ is en wat de definitieve versie is. Door de definitieve versie nog steeds als testversie te betitelen zou dit opgelost zijn. Het tweede punt, dat je zo maar 100 devices kunt voorzien, is wel een probleem.
Waarom nou weer “hockey”..?
Zeker weer de “geef alles maar een hippe klutnaam”-trend.
Noem (als je niks zinnigs kunt verzinnen) het dan tafeltennis, fierljeppen of steeplechase want er is nl. al een hockey.app