Sellanapp: Kickstarter, maar dan voor app-ontwikkelaars

Sellanapp laat je jouw app-idee presenteren aan de wereld, om er investeerders voor aan te trekken. Een beetje zoals Kickstarter.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SellanappWe hebben de afgelopen maanden flink wat flink wat Kickstarter-projecten op iPhoneclub behandeld. Logisch, want nadat deze projecten de benodigde fondsen hebben verworven, worden ze de nieuwste en slimste iPhone-accessoires. Dat kan ook op andere plekken, moeten ze bij het Nederlandse Sellanapp hebben gedacht. Deze website wordt een plek voor app-ontwikkelaars om hun ideeën te pluggen en investeerders aan te trekken.


Heb je een leuk idee voor een app, dan zet je die op de website van Sellanapp. Vervolgens kunnen andere bezoekers van de site jouw idee onder de loep nemen en je suggesties en feedback toesturen. Zit daar wat slims tussen? Dan kun je een bezoeker benaderen om deel te gaan uitmaken van je ontwikkelteam.

Wanneer er niks aan je app-idee meer toe te voegen valt, zet je jouw app klaar om te presenteren aan iedereen die maar wil investeren. Net zoals Kickstarter hoef je als investeerder niet per se een hoog bedrag in de app te steken, maar kun je ook een kleiner bedrag toesturen. Wel wordt er verwacht dat je minimaal 20 euro in de pot stopt. Zodra het benodigde geld op zak is, begint de ontwikkeling van de app. Jij als investeerder krijgt niet een leuk cadeau thuisgestuurd, maar kunt rekenen op een deel van de omzet.

Sellanapp is een idee van Nederlandse bodem. De makers presenteren de site vandaag op Capital On Stage, waar ze investeerders hopen te vinden om de website mee uit te bouwen. Op het moment is Sellanapp ook nog niet te gebruiken: op de website vind je alleen nog maar een uitleg van de app, samen met de mogelijkheid om je alvast in te schrijven voor de gesloten testfase.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Reacties: 9 reacties

  1. Is dit niet gevaarlijk voor ontwikkelaars? Het is ook makkelijk ideeën scoren op deze manier voor andere ‘ontwikkelaars’.

  2. Dit lijkt mij inderdaad een reëel “gevaar”. Goed idee maar hoe zorg je er voor dat “derden” er niet gewoon mee vandoor gaan?

  3. Dat vraag ik me ook af Nick. Sta je bijvoorbeeld in je recht wanneer je een idee op Sellanapp (sellanep?) hebt staan? Kan je in dat geval succesvol een ‘ideedief’ aanklagen?

    Het idee doet mij een beetje denken aan Ideaswatch, waar het breder getrokken wordt dan mobile apps, maar waar je ook een team kan vormen. Als er wat juridische zekerheid is, is dit voor mij en mijn geweldige, world changing ideeën ook zeker een optie!

  4. Ik neem aan dat app ontwikkelaars daar ook kunnen gaan winkelen. Als ik een top app idee heb en ik zet hem daar neer staat hij nog eerder in de appstore (door concurrent) dan dat ik investeerders heb.

  5. Een idee is niet zoveel waard zolang het niet op de juiste manier uitgewerkt wordt in mijn ogen. Voor een succesvolle app is meer dan een goed ideetje nodig.

    De initiatiefnemers geloven in ieder geval wel erg in ‘crowdfunding’, ik zie dat je namelijk ook al voor EUR 20 in hun eigen idee SellanApp kunt investeren via Symbid

  6. Het is te hopen dat ze snel gaan beginnen.
    Dan kan ik wat ideeën opdoen 😉

  7. Een zelfde soort initiatief is te vinden op http://www.appbackr.com die is al wel gewoon te gebruiken.

  8. Ditzelfde ‘gevaar’ zou er dan ook zijn voor Kickstarter en zo. Kan je ook ideeen jatten en zelf (laten) maken. Sellanapp zit volgens mij slim in elkaar, zij bouwen die apps ook (of laten dat doen) en plaatsen het zelf in de app stores. Heel wat anders dan die andere site.

  9. Origineel geplaatst door Paul van Dijk
    Een zelfde soort initiatief is te vinden op http://www.appbackr.com die is al wel gewoon te gebruiken.

    Ja, appbackr is hot en levert ook redelijk veel op als je de juiste apps weet te vinden die goed verkopen in de app stores en andere platformen. Zo zijn o.m. AppZilla 2, JogTracker, etc. succesvolle apps waren investeerders (backrs) in kunnen investeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.