iCulture Weekly #6 nu online te bekijken (video)

In iCulture Weekly #6 stond de vakantie centraal: we laten zien hoe iPhone-apps je kunnen helpen bij de voorbereiding, de reis onderweg en het verblijf op vakantie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iCulture Weekly leaderiCulture Weekly is de wekelijkse webcast van iPhoneclub/iPadclub en The Crowds. Wekelijks bespreken presentatoren Erwin Blom en Gonny van der Zwaag de ontwikkelingen rondom iPhone, iPad en Apple. Dankzij sponsor KPN kunnen we deze serie pilotafleveringen maken. Wie niet in de gelegenheid was om afgelopen woensdag om 16:00 uur mee te kijken, vindt hieronder de samenvatting en de YouTube-versie van de zesde aflevering, helemaal gericht op één thema: vakantie.


In deze zesde aflevering kwamen heel wat applicaties voorbij. We hebben ze ingedeeld in vier onderdelen van de vakantie: voorbereiding, onderweg, verblijf en na afloop. Wat games betreft hebben we een apart overzicht gemaakt van ruim 30 games die je zonder nadenken kunt installeren: allemaal zijn ze de moeite waard om op de achterbank of in je strandstoel te gaan spelen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Voorbereiding

Voordat je kunt vertrekken installeer je de gratis Schiphol-app waarmee je precies kunt zien hoe laat de boarding begint en bij welke gate je moet zijn. Voor voorpret en de broodnodige voorbereiding koop je geen papieren reisgids meer, maar een CityZapper-gids of een digitale Lonely Planet. Je kunt bij Lonely Planet ook losse hoofdstukken uit reisgidsen aanschaffen, zodat je geld bespaart én de reisinformatie makkelijk op je iPad kunt meenemen. Apple verzamelde ooit ook een aantal leuke apps voor de vakantie en verwerkte ze in een iPhone-commercial met de naam Family Travel.

Onderweg

De meeste navigatiesoftware bevat al extra functies die handig zijn tijdens de vakantie. Zo kun je in Navigon de Michelin-gidsen aanschaffen die je de weg wijzen naar goede restaurants en eetcafé’s. Google Maps is ook een optie, maar daar heb je een internetverbinding voor nodig. Onze aanrader is daarom Europe – Offline map. Deze 1,3 GB grote app bevat alle kaarten van Europa, die je offline kunt bekijken. Primitief navigeren met een pijl kan ook, maar dit is geen volwaardig navigatiepakket. De app van ANWB Wegenwacht bevat een hoop tips en instructievideo’s als je onderweg panne krijgt. Op de achterbank kunnen de kids intussen leuke games spelen op iPhone en iPad. Om opschriften op bordjes te ontcijferen is er de app Word Lens, die je in dit filmpje in actie ziet.

Verblijf

droamInternetten in het buitenland kan flink in de papieren lopen, ook al zijn de tarieven de afgelopen tijd omlaag gegaan. We toonden in de webcast een filmpje van het NOS Journaal van 5 juli, waaruit blijkt dat veel mensen al wel op de hoogte zijn dat er hoge kosten aan verbonden zijn. Wat minder mensen weten is dat je speciale bundels kunt afsluiten bij de providers. Zo kun je een dagbundel afsluiten waarbij je voor bijvoorbeeld €2 een dag kunt internetten en 35MB mag ‘verstoken’. Moet je vaker in het buitenland zijn, dan kan een extra bundel bovenop je abonnement de oplossing zijn. Wie geen gedoe wil kan ook een Droam huren (zie foto): een apparaatje waarmee je voor een vaste prijs per dag op 5 apparaten tegelijk kunt internetten.

Voor het vinden van een lekker restaurantje kun je Foodspotting, een app waar echte gebruikers foto’s hebben gemaakt van echte gerechten, zoals ze in een restaurant geserveerd worden.

Na afloop

Ben je terug van vakantie, dan zet je met Trip Viewer je foto’s op de kaart. Handig is dat je al tijdens de vakantie een kaartje hebt kunnen sturen met diverse apps zoals Kaart Sturen. Favorieten van ons zijn iMovie, Vimeo en Animoto. Het maken van een vakantievideo wordt daardoor wel heel gemakkelijk.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.