Camera- en printerfabrikant Casio heeft iets nieuws bedacht om berichten uit te wisselen: via lichtflitsen. De gratis iPhone-app is via de Amerikaanse App Store te installeren. In plaats van een draadloze dataverbinding gebruikt Casio de camera van de iPhone om de meerkleurige lichtpulsen uit te lezen. Dit werkt op een manier die vergelijkbaar is met morsecode.
Bij PicapiCamera moeten zowel zender als ontvanger de app installeren. De ene persoon genereert de boodschap en stuurt deze via lichtflitsen naar de andere persoon.
Momenteel is het mogelijk om maar een kleine hoeveelheid data te versturen (een 8-bits woord), maar daar heeft Casio iets op gevonden: ID-nummer in combinatie met de GPS-locatie zorgt ervoor dat er extra content van een cloudserver opgehaald kan worden .
Met de app kun je een geheim berichtje naar anderen sturen, zonder dan anderen met het blote oog kunnen zien wat je zegt. Toch heeft Casio plannen om de berichten juist heel openbaar te maken: op reclameborden, als alternatief voor QR-codes. Het handige is dat je het ook op grotere afstand af te lezen is, wat bij een QR-code niet altijd makkelijk is. De ontvanger richt zijn iPhone op het flitslicht en krijgt de boodschap in de kleuren rood, groen en blauw binnen. Casio ziet ook mogelijkheden in het uitwisselen van adressen, waarbij er vijf ontvangers tegelijk kunnen zijn. Een toekomstplan is om digitaal signeren mogelijk te maken, zodat berichten alleen leesbaar zijn voor specifieke gebruikers.
Downloaden: PicapiCamera (alleen Amerikaanse App Store, gratis)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Leuk idee maar heb je deze app echt nodig?
Een heel woord in slechts 8 bits is op zich knap. Jan Sloot zou zijn vingers erbij aflikken.
Reclameborden met flitsen i.p.v. een QR-afbeelding? Dat gaat niet gebeuren.
En uiteindelijk moet je alsnog met een cloud-server verbinden.
Epilepsie gevoelig?
@fa: Dacht ik ook meteen aan
Handig. Hier in de weilanden van Boerenhol spelen we vaak indiaantje, kunnen we handig gebruik van maken! Anders gezegd: genomineerd voor meest nutteloze app van het jaar…
Vroeger, zei opa, hadden we handheld computers die informatie uitwisselden via onzichtbare lichtflitsen, infrarood licht noemden ze dat.
Ik ga h’m voor de grap wel ff bekijken. Ben al een tijdje niet meer in de US-Store geweest; is het nieuw dat je 3 veiligheidsvragen moet invullen of al langer zo en leefde ik onder een steen? (Bij de verschillende vragen mogen de antwoorden niet hetzelfde zijn, wat vervelend ;-))