Receptenmaker 3.0 voor iPhone en iPad: recepten uit kookbladen importeren
Receptenmaker heeft een update gehad, waardoor de app nu een Kookboeken-onderdeel heeft. In die kookboeken staan gek genoeg geen recepten uit kookboeken, maar uit verschillende bladen, zoals de Allerhande, de Hallo van de Jumbo en de recepten van kookprogramma The Taste. Je kunt deze bekijken en toevoegen aan jouw recepten. Ook nieuw: je kunt nu in je opgeslagen recepten zoeken op categorie, zoals “Lunch” of “Saus en dressings”.
In Receptenmaker kun je zelf recepten aanmaken, maar ook makkelijk gerechten van 24Kitchen, Smulweb, Dagelijkse Kost en VTM koken importeren. Die kun je vervolgens vanuit de app voorbereiden en klaarmaken. De kookbladen vind je meteen in het hoofdmenu. Als je een blad of receptenbundel hebt uitgekozen krijg je een lijst met recepten te zien die je kunt sorteren op bereidingstijd, alfabetische volgorde en de datum waarop ze zijn toegevoegd. Die twee laatste manieren om te categoriseren zijn nieuw, maar sorteren op datum lijkt ons in het geval van recepten die uit eenzelfde tijdschrift komen niet per se handig. Wanneer je een receptenboek opent staan bovendien de meest recente recepten al bovenaan. Voor het categoriseren van je eigen recepten kan deze functie echter wel handig zijn, zeker als je veel hebt opgeslagen.
Bij de kookboeken vind je rechtsboven een zoekbalk om de recepten in deze bundel te doorzoeken. Als je eenmaal op een recept tikt zie bovenin de bron en daarna de ingrediënten en bereidingswijze. Onderin de zwarte balk kun je een recept toevoegen aan jouw recepten. Dit gaat eigenlijk niet veel anders dan wanneer je recepten van sites haalt. Na deze update zou de app volgende de ontwikkelaars recepten sneller van websites afhalen en foto’s op de achtergrond laden. De App Store-omschrijving claimt zelfs dat je niet hoeft te wachten. Dat is niet helemaal waar. Soms duurt het laden van foto’s even, maar echt storend is het niet. Wat wel sneller gaat is het verwijderen van een recept. In plaats van op bewerken te tikken en daarna op verwijderen kun op een recept van rechts naar links vegen en op het kruisje drukken. Nog een kleine aanpassing: foto’s worden nu allemaal in hetzelfde formaat weergegeven, waardoor het receptenoverzicht er netter uitziet.
Voor wie Receptenmaker nog niet kent: de app maakt het interessant om recepten van andere sites op te halen. De app is zeer overzichtelijk en biedt veel extra’s. Zo heeft de applicatie een eigen woordenboek voor kooktechnieken. Ook vind je er informatie over groenten en vruchten van het seizoen. Het is al met al een handige applicatie, maar hij is niet zo gratis als het prijskaartje doet vermoeden. Je slaat tot tien recepten op in de app zonder bijbetaling. Voor een in-app aankoop van 1,79 euro kan je nog eens 100 recepten opslaan. De in-app aankoop van €1,79 ontsluit ook het overzicht van kooktechnieken en de seizoenskalender. Receptenmaker scoorde tot nu toe een gemiddelde beoordeling van 4 sterren in de Nederlandse App Store. Een alternatief voor Receptenmaker is het eveneens populaire Paprika.
Downloaden: Receptenmaker (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 2 reacties