iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
Rabobank minimaliseert rol Random Reader in iPhone-app in 2013

Rabobank minimaliseert rol Random Reader in iPhone-app in 2013

De Rabobank werkt toe naar een iPhone-app waarvoor je geen Random Reader meer nodig hebt in 2013. Dat maakt de Rabobank bekend op haar Facebook-pagina voor ideeën omtrent de mobiele app Rabo Bankieren.
Bart Breij -

Rabobank Random Reader iPhone iPod touchMobiel betalen via de Rabobank kan in 2013 steeds meer zonder tussenkomst van de Random Reader, het externe apparaatje waarin je je pinpas moet steken om een aantal veiligheidsstappen te doorlopen. Aanvankelijk wordt de Random Reader geschrapt voor betalingen via iDeal, maar ook geld overmaken via de iPhone-app kan volgend jaar zonder het externe apparaat. Dat maakt de Rabobank bekend aan een medewerker van iPhoneclub.nl, op haar community-pagina met ideeën voor mobiel bankieren.


Vooralsnog kan je in de iPhone-app alleen zonder Random Reader geld overmaken naar personen die je de laatste vijftien maanden al eens eerder een (mobiele) betaling hebt gedaan, of om geld over te maken naar een andere eigen rekening. Voor andere transacties heb je de Random Reader nodig. Dat betekent dat je ook je pinpas bij de hand moet hebben om die erin te steken en het apparaatje te activeren.

Een exacte datum voor het minimaliseren van de rol van de Random Reader wil de Rabobank nog niet geven:

Het zullen voornamelijk eerst iDeal-betalingen zijn, die zonder Random Reader gedaan kunnen worden. Ik heb nog geen speficieke datum voor je, maar dit wordt in 2013 beschikbaar.

Volgend jaar wordt het ook voor andere betalingen mogelijk om bedragen zonder Random Reader over te maken naar onbekenden. Je kunt dan zelf aangeven tot welk bedrag je zonder de Random Reader wilt overmaken. Uit veiligheid wordt hier wel een maximum aangesteld.

De community-pagina voor ideeën over mobiel bankieren bij de Rabobank, ging op dezelfde dag in de lucht als de laatste 1.6-update van ING Bankieren. Die voegde als laatste functie toe dat je (herhaalde) betalingen in kan plannen voor maanden vooruit. Bij die bank kan je al langer zonder apparaat ertussen geld overmaken.

Downloaden: Rabo Bankieren (gratis)

Reacties: 9 reacties

  1. Yeah! prima 🙂

  2. Gelukkig, want nu heb ik niks aan de app als ik geld wil overmaken want ik loop niet de hele dag met de Random Reader in m’n zak.

  3. Dit is een vooruitgang voor de raboapp, ik hoop alleen dat Rabobank haar beveiligingszaakjes in orde heeft

  4. Weg met alle random readers. Doe een superkleine sleutel hanger voor alle banken als het kan 😛

  5. ING zou ik niet te serieus nemen, die werken nog steeds met username/password combinaties.

    Mijn advies om het stukje “ongemak” maar voor lief te nemen, de stap met RSA SecurID (de reader met de klok) is een essentieel stukje veiligheid. Als ik transacties doe dan ben ik altijd wel in de buurt van zo’n ding, namelijk op kantoor of thuis.

    Het introduceert alleen maar mogelijke problemen als je je telefoon kwijt raakt.

  6. Wel fijn dat je een maximum kunt instellen. Geeft je toch een fijner gevoel. Ik vind dat rabobank juist betrouwbaar is door de random reader en dat niet alles zomaar vanzelf kan.

    De app is voor mij ideaal aangezien ik verl tussen rekeningen switch en naar dezelfde personen overmaak

  7. Alsof ING zo veilig is: als je eenmaal de 5-cijferige code naar de App weet kun je doen wat je wilt, aangezien TAN-codes binnenkomen op hetzelfde toestel (meestal dan). Die code kun je al bemachtigen door een keer af te kijken weet ik uit ervaring…

  8. @Jan:
    Als je de pincode van iemands pasje afkijkt, kan je ook doen met de rekening wat je maar wilt… Het is dus de verantwoordelijkheid van gebruiker om in het openbaar afkijken van zijn logincode te voorkomen.

    Ik zit zowel bij de ING als de Rabo en doordat ik een grote hekel heb aan de raboreader, ben ik blij dat de ING een laagdrempelige en vrij veilige methode van online bankieren beschikbaar stelt.

  9. Origineel geplaatst door __co__
    ING zou ik niet te serieus nemen, die werken nog steeds met username/password combinaties.Mijn advies om het stukje “ongemak” maar voor lief te nemen, de stap met RSA SecurID (de reader met de klok) is een essentieel stukje veiligheid. Als ik transacties doe dan ben ik altijd wel in de buurt van zo’n ding, namelijk op kantoor of thuis.Het introduceert alleen maar mogelijke problemen als je je telefoon kwijt raakt.

    Wat zijn die problemen dan? Ten eerste moet een kwaadwillende je 5-cijferige toegangscode weten en ten tweede kun je een limiet van zeg €100 per dag instellen.

    In het allerergste geval, de dief/vinder van jouw telefoon weet je 5-cijferige code (=onwaarschijnlijk) bedraagt de schade maximaal 100 euro.
    Ik kan daar goed mee leven als ik voortaan van die reader verlost ben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.