Mimi voor iPhone wil de hoortest en het gehoorapparaatje vervangen

Mimi voor iPhone wil de hoortest en het gehoorapparaatje vervangen

Mimi voor iPhone wil mensen helpen met het testen van hun gehoor en laten zien hoe ze van gehoorverbeterende technologie kunnen profiteren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

gehoor verbeteren mimiHet is een van de finalisten van het TechCrunch Disrupt NY evenement: Mimi. De applicatie test je gehoor en laat zien op welke manier je het kan verbeteren met behulp van slimme algoritmes. Ongeveer 650 miljoen mensen wereldwijd hebben hoorproblemen, waarvan 75 procent onder de 65 jaar is. Slechts 1 op de 40 laat zich hiervoor behandelen. Volgens de makers heeft dat alles te maken met het weinig aanlokkelijke vleeskleurige apparaatje dat je achter je oor moet plaatsen. Door dat vooruitzicht wachten mensen zo lang mogelijk met naar de KNO-arts stappen. Mimi moet daarbij helpen.

Om met Mimi te beginnen kun je een snelle luisterevaluatie doen, waarna je statistieken over je gehoor krijgt. Hiervoor hoef je alleen je koptelefoon op te zetten en de test te starten. Je hoort nu verschillende geluiden, waarbij je steeds moet aangeven of het van rechts of links komt door op de bijbehorende ‘links’ of ‘rechts’ knoppen te tikken. Binnen twee minuten geeft Mimi je statistieken over je gehoor.

testen mimigehoor leeftijd mimi

Nadat je de hoortest hebt voltooid kun je aan de gang gaan met de simulator. Als je gehoorproblemen hebt laat deze simulator zien hoe je van gehoorverbeterende technologie kan profiteren. Als je normaal gesproken geen moeite hebt met horen kun je via deze simulator verschillende types gehoorverlies ervaren. Doordat Mimi bepaalde geluiden zal maskeren leer je ontdekken welke hoorproblemen zoal voorkomen. Je kunt op verschillende profielen tikken, zoals leeftijdsgebonden gehoorverlies of gehoorverlies door lawaai.

De app doet denken aan GlassesOff, een bijzondere app die hetzelfde voor ogen wil doen. Die app begint ook met een evaluatie van je ogen, waarna je hoort in hoeverre jij voordeel uit het gebruik van de app zou kunnen halen. Daarna krijg je een gepersonaliseerd trainingsprogramma van 12 tot 15 minuten, dat je 3 keer per week moet herhalen.

Mimi traint het gehoor nu nog niet, maar probeert vooral aan te tonen in hoeverre mensen gehoorproblemen hebben en hoe ze van hulp kunnen profiteren. Zo kun je familieleden bijvoorbeeld eenvoudiger overtuigen van hun eigen probleem en is de stap naar de KNO-arts misschien ook kleiner. Maar de ontwikkelaars zijn ook bezig met het ontwikkelen van een eigen ‘gehoorapparaat’ dat via de cloud met de app synchroniseert en informatie terugkoppelt. Deze dienst is nog in ontwikkeling, maar zal ongeveer 40 dollar per maand gaan kosten.

Downloaden: Mimi (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Reacties: 8 reacties

  1. Ik heb het net geprobeerd, ikzelf heb op 6000MHZ een probleem op men rechter oor en dit komt er niet echt uit met deze app. Dit heb ik medisch laten testen.

  2. @Dirk: Op 6.000 MHz? Dat zal wel 6.000 Hz of 6 KHz zijn. Ga het appje ook eens proberen want heb ook wat problemen met mijn gehoor (volgens mijn vrouw). 😉

  3. Of ik ben zo doof als het maar kan, maar ik hoor geen fuck. OP geen enkele MHZ :S, heb in-ear dopjes (die van apple zelf) misschien daarom>?

  4. Het nadeel bij dit soort apps is dat het nogal uitmaakt hoeveel omgevingsgeluid er is en wat voor hoofdtelefoon je gebruikt.

  5. @joerie: Gek, zou het wel moeten doen. Volgens de makers is de app gekalibreerd voor iPhone EarPods of een Sennheiser HDA 200 koptelefoon.

  6. Wat een drama. Ik heb het nu vijf keer geprobeerd op de iPhone 5S en loop tegen deze problemen aan:
    – Er wordt alleen geluid naar één kant verstuurd
    – Bij het testen raakt de app in een oneindige loop
    – De app crasht bij het afronden van de test

    Ik heb geen flauw idee wat mijn oren presteren. 😛

  7. Hm app werkt goed, te goed ik krijg de stem niet meer weg.. Heel irritant.

  8. @Dirk: Mocht je linkeroor eventueel nog wel werken op 6GHz dan heb je misschien helemaal geen iPhone meer nodig, bij voldoende bereik 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.