Answers voor iPhone: antwoord op al je brandende vragen
Hoe bak ik een appeltaart? Wanneer zonk de Titanic ook alweer? En wat is de zin van het leven? Soms loop je met vragen rond en wil je snel iets weten. De nieuwe Answers app wil daarbij helpen. In de app kun je vragen over ieder denkbaar onderwerp stellen en antwoorden op de meest diverse vragen vinden. De app is een verlengstuk van de bijbehorende en al langer bestaande Answers website, waar de community naar eigen zeggen meer dan 200 miljoen geregistreerde gebruikers telt, die bijna 10 miljoen antwoorden hebben gegeven. In de app kun je antwoorden vinden door in verschillende categorieën te bladeren, zoals sport of entertainment, maar ook simpelweg een vraag intoetsen. Voor ieder antwoord dat je vindt kun je aangeven in hoeverre deze antwoord geeft op de vraag -niet, wel of gedeeltelijk- en kun je het andermans antwoorden aanpassen of aanvullen.
Als je de app opent zie je de beginpagina van Answers, die erg aan de voorpagina van een nieuwsapp doet denken. Je ziet daar verschillende categorien, vergezeld van een aantal belangrijke vragen binnen dat genre. Op deze pagina kun je lekker bladeren, bijvoorbeeld als je gewoon kennis op wilt doen, of benieuwd bent wat anderen zoal willen weten. Rechts bovenin -onder het vergrootglas- vind je de zoekfunctie. Vul hier jouw vraag in, met steekwoorden of gehele zinnen. De community is Engels, dus kies voor Engelse zoektermen. Zodra je alles hebt ingevuld tik op zoeken en zie je alle vragen die met jouw onderwerp of vraag te maken hebben. Onder elke vraag staat in het blauw balkje het aantal mensen dat het antwoord hierop nuttig vond en in een grijs balkje “Unanswered” als de vraag nog onbeantwoord is. Zo zie je meteen welke vragen nuttig zijn om te bekijken en welke nog op een reactie wachten. Staat jouw vraag er niet bij? Onderaan staat in het oranje “Ask it now”, waar je je vraag kunt typen.
Daarnaast kun je binnen Answers ook nog een profiel aanmaken, vragen en antwoorden delen via Facebook en Twitter en bookmarks bijhouden. Iedere vraag, inclusief die van jezelf, kun je een bookmark toekennen via de functie links onderin het scherm. Je bekijkt deze later door in jouw instellingen op My Bookmarks te tikken. Er zijn ook een aantal dingen onhandig aan Answers. Zo is er binnen de vragen, waar je door te vegen eenvoudig in kunt bladeren, nergens een knop die je terugbrengt naar de beginpagina. De enige manier om terug te komen is via de navigatiepijlen, maar dat gaat niet altijd even snel. Ook op andere punten is de app nog te traag. Het sociale onderdeel, waar je spelletjes als 21 Questions en Photo Love kunt spelen, laden bijvoorbeeld ietwat langzaam.
Uiteindelijk zullen sommige mensen liever blijven googlen, maar dat wil niet zeggen dat deze gratis app nutteloos is. Doordat je geen last hebt van advertenties is het niet lastig om het kaf van het koren te scheiden, en staan de best gewaardeerde antwoorden bovenaan. Daarnaast is Answers, meer dan bijvoorbeeld de Wikipedia, echt een community-app waar je zelf ook eenvoudig vragen kunt stellen. Nog een pluspunt: omdat iedereen antwoorden kan aanpassen zou je rare of foute antwoorden kunnen verwachten, maar door het rating-systeem kom je die bijna niet tegen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 3 reacties