Plane Finder is een app waarmee je al langere tijd vliegtuigen op je iPhone kunt volgen. Nieuw in de App Store is de app Plane Finder AR, een variant daarop. Stel, je ziet een vliegtuig overkomen en je bent benieuwd waar die vandaan komt, hoe snel hij vliegt en op welke hoogte hij zit. Met Plane Finder AR richt je de camera van je iPhone op het vliegtuig en je krijgt vervolgens alle details te zien. Plane Finder AR is echt zo’n applicatie die je graag aan andere mensen wilt laten zien, om de mogelijkheden van de iPhone te demonstreren.
De informatie van Plane Finder is afkomstig van ADS-B-feeds, die gebruikt worden door alle commerciële vliegtuigmaatschappijen. Ze zenden daarmee hun naam, positie, bestemming en andere informatie uit. In de App Store is een gratis Plane Finder Free-applicatie verkrijgbaar waarmee je kunt checken of de dienst ook in jouw regio te gebruiken is, maar een blik op planefinder.net maakt duidelijk dat er in de Benelux genoeg vliegtuigen te spotten zijn (de website concentreert zich op Europa). Niet alle vliegtuigen zijn al voorzien van de benodigde technologie, maar het worden er wel steeds meer.
Eerder kon je op iPhoneclub een review lezen van een soortgelijke toepassing met schepen: FleetMon. De maker van Plane Finder heeft ook zo’n app: Ship Finder.
Downloaden: Plane Finder AR (€2,39)
Ook verkrijgbaar: Plane Finder (€3,99)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
COOL
😀
Nice inderdaad, die ga ik downloaden.
Cool! Morgen maar weer eens een iTunes kaart kopen en dan deze app kopen.
Leuk! Kan trouwens ook met Layar en de bijbehorende layer van casper. Gratis.
Typisch zo’n app die laat zien waartoe je iPhone in staat is, maar die 99% van de gebruikers nooit zal gebruiken….
Het laat inderdaad goed zien waar de iphone tot in staat is 🙂
Ik heb het in layer gebruikt maar geeft geen duidelijk beeld welk vliegtuig er over vliegt. Loopt iets als een kwartier achter volgens mij.
Leuk voor terro’s ook..
shipfinder, de nr1 app in Somalie
Leuk voor spotters. Voor mij wordt hij pas interessant als hij gratis of 79 cent zou kosten
Ben benieuwd. Klinkt leuk, maar ik vraag me toch af of de camera dermate goed is dat hij een vliegtuig van een respectabele afstand zo goed kan herkennen.
Haha en wat moet je met die gegevens?? Ik kan er niets nuttigs uit halen.
@Bartje
Je zou de app kunnen uitbreiden met een koppeling met neen meldpunt voor geluidshinder. Je mikt op het vliegtuid dat naar eigen smaak teveel kabaal maakt en na de ‘druk op de knop’ ontvangt het meldpunt locatie, toestel en tijdstip.
Ik heb zelf een AR app in de store staan (Top Compass) en het is denk ik niet eens zoveel werk om het aan te pasen en te koppelen met de juiste websites.
Euh denk niet dat het via de camera werkt hoor.. Werkt allemaal via GPS, het is echt niet zo dat de camera hem herkent..
Lekkere recensies heeft die app ook: 3x 1 ster…
Helaas, Plane Finder AR blijkt op een 3G niet bruikbaar. Had ik toch de toelichting bij het programma beter moeten lezen….
ff denken of ik dan alsnog Plane Finder koop, daar staat niet bij dat hij alleen voor bepaalde iPhone versies bruikbaar is ;-(
@Queen: Ik denk dat ze beide niet op de 3G werken, omdat beide applicaties gebruik maken van het kompas die de 3g niet heeft 😉
@iMartien: ik heb Plane Finder inmidddels geïnstalleerd en hij werkt goed op mijn 3G. Het is de complete versie van het gratis programma. I.t.t. AV versie werkt hij niet met de camera maar alleen via Google maps.
Als ook deze een kwartier achterloopt op de werkelijkheid heb ik nog steeds niks aan mijn heat seeking missiles.
De AR versie vind ik maar zwak hoor. Terwijl ik in de gewone versie wel vliegtuigen zie, zie ik in de AR versie niets als ik mijn camera erop richt… Hopelijk wordt dit verbeterd bij toekomstige updates….
@Queen:
Ja jammer he? Volgens mij heb je een kompas nodig om die augmented reality apps werkend te krijgen.
Ik heb ook de gewone versie geïnstalleerd, en die werkt goed.
– beetje off topic – Er is ook een app die heet pocket universe. Dan kun je de sterren en planeten opzoeken; ook erg gaaf. (Maar ook daarvoor geldt dat je een werkend kompas in je telefoon moet hebben, dus vanaf 3GS)