Hotspotsvinden: iPhone-app toont Wi-Fi Hotspots in Nederland en België

Hotspotsvinden: iPhone-app toont Wi-Fi Hotspots in Nederland en België

Hotspotsvinden is een nieuwe iPhone-app waarmee je Wi-Fi Hotspots kan vinden in Nederland en België. De locaties zijn offline opgeslagen in de app en tonen op basis van je GPS-locatie.

Hotspotsvinden iPhone iPod touchIn het kader ‘waarom ben je daar zelf nog niet op gekomen’: een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarmee je alle bekende Wi-Fi Hotspots in de buurt kan vinden. Niet de dubieuze openstaande Wi-Fi verbinding van die schimmige buurman om de hoek van de straat, wel de gratis en betaalde verbindingen van winkels en eetgelegenheden. Ontwikkelaar Robert Wagenaar indexeerde de draadloos toegankelijke internetverbindingen van KPN en T-Mobile, maar ook van individuele ondernemers die hun verbinding aanbieden.


Hotspotsvinden lijstDe app bevindt zich daarmee op een ander terrein dan talloze ‘Wi-Fi finders’ die al een tijd lang in de App Store staan, omdat je daarmee alleen zoekt naar toegankelijke internetsignalen van netwerken in je directe bereik. Hotspotsvinden bevat een index van bekende verbindingen in Nederland en België en toont de meest nabije resultaten op basis van je locatie. De lijst is reeds ingeladen in de app en dus offline te benaderen.

Tenzij je het kaartje bij de gekozen Hotspot in de lijst wil zien. Het is een van de gegevens die je krijgt als je een Hotspot selecteert, vergezeld van adresgegevens en een webadres waar van toepassing. Bij de gegevens staat ook wie de provider is van de verbinding (KPN, T-Mobile of eigen beheer) en of je en gratis of betaalde verbinding hebt. Dat is verder niet uitgewerkt: je ziet bijvoorbeeld niet dat je een half uur gratis Wi-Fi krijgt bij een kop koffie. Ook zie je bij betaalde verbindingen geen tarief staan, zodat je niet weet of je 2 euro per kwartier of per uur betaalt.

Hotspotsvinden met kaartHotspotsvinden doet precies wat het zegt en heeft verder geen opties. Je ziet de meest nabije resultaten in een lijst en dat is het. Je hebt bijvoorbeeld geen overzicht van alle nabije hotspot-locaties op een kaart, wat wel handig zou zijn. Ook is er geen mogelijkheid om favorieten toe te voegen – wat weer een aardig hulpmiddel is om te weten waar je een goede verbinding hebt (mocht je het niet onthouden).

Desondanks is de applicatie handig in al zijn eenvoud. Wagenaar verzamelde de grote collectie hotspots al langere tijd voor zijn website Hotspotsvinden.nl. Daarop kan je zien welke steden zijn voorzien van hoeveel hotspots. Vanwege het ontbreken van een locatiefunctie aldaar, lijkt de app die dat wél biedt, zijn 79 cent waard.

Downloaden: Hotspotsvinden (€0,79)

Reacties: 17 reacties

  1. Iemand al ervaring met deze app?

  2. Hoe verhoudt de database zich tot die van het oudere Wi-Fi Finder?

  3. Wat is er precies mis met die de dubieuze openstaande Wi-Fi verbinding van die schimmige buurman om de hoek van de straat? Als dat gewoon open is dan maakt hij mij niet uit hoe dubieus of schimmig te buurman is, pech voor hem.

  4. Haha, eigen beheer, alsof daar geen dubieuze en schimmige cooperaties tussen zitten.

  5. Origineel geplaatst door Freebs
    Wat is er precies mis met die de dubieuze openstaande Wi-Fi verbinding van die schimmige buurman om de hoek van de straat? Als dat gewoon open is dan maakt hij mij niet uit hoe dubieus of schimmig te buurman is, pech voor hem.

    Een dubieuze openstaande Wi-Fi verbinding is link omdat de schimmige buurman toegang kan krijgen tot je verzonden gegevens.

  6. Was vant weekend in belgie bij een wegrestaurant met overal reclame voor hun wifi.
    Wat wil je: 10,- voor 1 uur, 20,- voor 1 dag…
    Die zijn gek

  7. Blijf het jammer vinden dat Wifi scanners niet meer mogen van Apple, t/m iOS 4 had ik er 1 en die vond veel meer verbindingen dan de standaard scanner in de iPhone ! Na update naar iOS 5 werkte die niet meer, kwam er toen ook pas achter dat Apple zoiets verbied, waarom eigenlijk ?

  8. @Marco: Als Apple iets verbiedt, dan is het altijd om geld. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze een project voor de toekomst om met een extra (betaalde) dienst in combinatie met hun eigen Kaarten wereldwijd Wifi verbindingen te laten vinden ofzo.

  9. @Jan: Ik heb de app, ben er tevreden over.

  10. Origineel geplaatst door iVone
    Een dubieuze openstaande Wi-Fi verbinding is link omdat de schimmige buurman toegang kan krijgen tot je verzonden gegevens.

    Denkfoutje : Elke vreemde WiFi verbinding is link. Oplossing : Gebruik altijd een goede VPN service.

  11. @Michel: ik ben in hetzelfde wegrestaurant geweest (Minderhout)

  12. Origineel geplaatst door Rednose
    Denkfoutje : Elke vreemde WiFi verbinding is link.

    Geen denkfoutje.
    Mijn uitspraak “Een dubieuze openstaande Wi-Fi verbinding is link…” betekent niet dat ik beweer dat andere openstaande wifi-verbindingen niet óók link zouden kunnen zijn. (“Een koe is wit met zwart” betekent niet dat een zebra niet ook wit met zwart zou kunnen zijn.) Ik gaf antwoord op Freeb’s vraag “Wat is er precies mis met…”

  13. In Belgie heeft iedere Texaco een gratis KPN hotspot, bij Antwerpen bv aan de E17 richting Paris parking Kruibeke!!! Of E19 Mons richting Valenciennes!!!

  14. Goede app.

  15. Locaties voor Gouda kloppen voor een deel gewoon niet. En ik kan het weten want ik woon er….
    Ook is het Best Western Hotel dat is aangegeven op ’t Bolwerk nog in aanbouw….

  16. Een hotspot is fijn maar heeft iemand een idee waarom de iPhone zo vaak er niet op kan inloggen? Van de week nog 2 maal meegemaakt. Eerst wachtend bij Kwik Fit, een dag later in het kjnder speelparadijs. In beide gevallen een open gast netwerk maar onmogelijk om erop in te loggen (de connection counter gaat al snel lopen van 30 naar 0 sec. met uiteindelijk een timeout). En dat heb ik dus regelmatig met zowel de iPhone van mezelf als die van m’n vrouw. Zoals gezegd, dan heb je zo weinig aan een hotspot..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.